Sidor

torsdag 23 maj 2013

17 miljoner besökare på väg...

Från hamnen i Kolymbari
Hoppsan, nu blir det visst turistrekord i sommar. Enligt premiärminister Samaras är 17 miljoner besökare på väg till Grekland i sommar. Det kan man bland annat läsa i Expressen.

Låter helt ok för den grekiska ekonomin (bara jag själv slipper trängas för mycket med alla dessa människor...) . Hoppas de äter mycket på tavernor, handlar oavbrutet, stannar länge och rör sej mycket i stan utanför hotellområdet. Välkomna ska ni vara! Kan nästan garantera att det blir soligt och varmt!
De vackra och stolta karyatiderna är värda att ses på nära håll.
Och CNN har gjort en lista på 20 av världens vackrasta sevärdheter, som även hör till UNESCOS världsarv. Dit hör förstås även Akropolis (som ligger tvåa på listan, men den är i bokstavsordning så det är nog ingen rangordning). Hoppas några av alla de där 17 miljonerna tar sej tid att besöka klippan och museet. Men ta det lugnt, helst inte alla på en gång, vi måste vara varsamma med dessa världens skatter...

6 kommentarer:

anitaskreta sa...

Det låter ju bra och det är bara att hoppas att de spenderar lite också. Just nu har det varit en tvåveckorsperiod här i Chania då ALLA klagar att det spenderas ingenting. Inga utflykter, inga bilar, ingen shopping.........

Grekland nu sa...

Anita - Men det låter ju inte bra! Låter som om turisterna är lika fattiga som grekerna. Visserligen är den ekonomiska krisen ett globalt problem, men man hoppas ju ändå att det bli lite tillskott i kassan.

Musikanta sa...

Ni kan vara lyckliga över att bo i ett land där det är lagom varmt och solen skiner för det mesta. Jag tycker synd om de turister som kommer till Sverige i juli - årets regnigaste månad! Inte har vi särskilt många tavernor heller där man kan sitta ute och äta och dricka på de ljumma kvällarna...
Kram

anneli sa...

Bra bra! Grekland behöver verkligen turisterna,låt os verkligen hoppas att de har spenderbyxorna på ;-)
Grekland har så mycket att erbjuda, solen,havet med kristallklart vatten,maten!!!!Mysiga små byar,historiska platser.......

Anonym sa...

Underbart att turisterna inte sviker! Men jag tror faktiskt att de inte har så mycket att spendera "extra" i dessa tider, alla har blivit försiktigare med sina pengar, arbetsplatserna är osäkra osv i all oändlighet. Om det vänder nån gång så lär det inte hända inom en snar framtid åtminstone. Vi nordbor är ju inte så bra på att leva för dagen, som bekant.
h. Inga-Britt

Ingrid sa...

Men ryssarna kommer och de ger ut pengar hörde jag på de grekiska nyheterna för ett par dagar sedan. Och sen kommer väl mer kineser i framtiden. Så det låter väl inte så tokigt.
Var 2,5 veckor hos min bror i närheten av Lund. Härligt och hade faktiskt tur med vädret. Men nu är jag inne i rytmerna igen med barnpassningen fram till 22 juni.
En trevlig helg önskar Ingrid från Florina.