Sidor

onsdag 22 maj 2013

Just idag!

Vi prövade ett nytt ställe i går kväll. Där fanns det lite ovanliga smårätter. Eller vad sägs om ett berg med tunna potatisskivor med parmesan, roquefortröra, småfisk i senapssås och svamp med starka kryddor...

Normalt äter vi inte så här mycket på kvällen, men igår ville vi fira. Fira att odjuret i kroppen verkar ha krympt och sover som en stock. Ingen vet något om morgondagen, men just idag skulle jag kunna hoppa över små hus av lättnad!

Nu måste jag återgå till EU-översättningarnas ordvrängningar. I eftermiddag blir det svenskundervisning. Och sen kanske en kvällspromenad...
8 kommentarer:

anneli sa...

Ni har all anledning att fira, bara så härligt. Carpe diem!
Och så gott allt ser ut!

Anonym sa...

Så skönt de måste kännas! Fira ordentligt och jag önskar dej allt gott i framtiden.

Grekland nu sa...

Anneli - Tycker väldigt ofta att det finns något att fira - men det här kändes extra viktigt. Det gäller verkligen att ta vara på stunden och dagen!
Unknown - Tack!

Marcus sa...

Hej!
Tänkte kanske du skulle kunna hjälpa mig med några frågor. Vi skall ta en vecka i Thessaloniki till hösten. Första gången för mig. Det finns ju trots allt mer än öar och Aten att utforska.

Har du några bra tips på vad man kan göra, gärna något för barn samt kulturellt. Har du även bra förslag på matställen tas det tacksamt emot.

Vad jag vet så finns det även många bra vingårdar i området. Du kanske har bra tips även på den punkten.

I Aten finns det några områden man skall undvika i att bo med barn. Är det även så i Thessaloniki?

Får man besöka Athos och är det idag tillgängligt för kvinnor?

Givetvis skall vi göra resan i samband med att PAOK eller Aris har en stormatch. Måste man ha förköp till en stormatch och skulle du eventuellt kunna hjälpa mig med det?

Gläds med dina goda nyheter:)))))

Monica Pizanias sa...

Så braaaa!

Grekland nu sa...

Marcus - Oj, det var mycket på en gång! Men jag ger lite tips här, så får du väl återkomma om det behövs. För det första: kul att ni kommer hit upp till norra Grekland, här finns MYCKET att se och göra! Att göra kulturellt: gå upp i Vita tornet, finns ett museum om stans historia, men har också fin utsikt uppifrån. Åk buss nr 50 (utgår fr Vita tornet), den går runt till alla sevärdheter i stan på 50 minuter (kostar bara ett par euro). Man kan hoppa av där man vill och hoppa på nästa buss. Ger en bra översikt. Ett tips är att stanna till högst upp, vid ringmuren, där utsikten är fenomenal. Ta en dagsutflykt till museet Vergina (tar nån timme med buss). Det är ett av de finaste museerna i Grekland, anser jag. Där är kung Filip II begravs (Alexander den stores pappa) och fynden är fantastiska. Ang vingårdar, så finns det ett 15-tal bara här i Naousa-trakten! Man tar sej till Naousa med vanlig buss på en och en halv timme. Matställen finns det hur många som helst, därför svårt att ge tips. Men pröva gärna lite små ställen, som ligger lite undanskymda (gärna vid Kamara, där studenterna äter). Helst bör man kanske inte bo i närheten av järnvägsstationen, det är inte så trevligt. Det finns många hotell i centrum, men man bör kanske kolla att rummet inte har balkong vid de stora gatorna, för det kan bli mycket oväsen. Athos kan män besöka, men man måste ansöka om det i god tid i förväg. Inga kvinnor är tillåtna, men de kan åka en båttur runt halvön. När det gäller fotbollsmatcher så har jag ingen aning om hur man köper biljetter, men det kanske vi kan återkomma till! Något för barn? Tja, det finns en nöjespart och även en större badanläggning, strax utanför stan. Det här var några tips i all hast, hör gärna av dej igen när det närmar sej!
Monica - Jaaa!

Marcus sa...

1 000 tack!
Bra tips. Jag återkommer med fler frågor (puh), särskilt om vingårdarna.

Anonym sa...

Skönt att du har goda nyheter, förstår att det varit nervöst!
Nu kan du i alla fall koppla av och njuta av sommaren, det är bra!
H. Inga-Britt