Sidor

måndag 20 maj 2013

Hur som helst är det roligt att sjunga!

Två körframträdanden blev det i helgen för kören Monogramma i Veria, som jag är med i (förutom Naousas kör). Vi deltog vid två tillfällen i en teaterföreställning (Αυλή των αισθήσεων και παραισθήσεων)  på Χώρος Τεχνών i Veria med några sånger. Det gick väl hyfsat. I alla fall om man betänker att regissören för en vecka sen inte verkade ha den minsta koll över läget och inte hade en aning om hur vi skulle införlivas i pjäsen...
Strax innan publiken släpptes in i salongen.
Ja ja, nu är det gjort i alla fall och jag tror att vi gjorde bra ifrån oss, för att vara en så pass ny kör. Och ursäkta om jag upprepar mej, men hur som helst så är det roligt att sjunga!
Maken fick som vanligt sitta i publiken och agera fotograf. Men det var inte lätt att få till bra bilder på det avståndet. Vi stod längst bak på scenen och skådespelarna agerade framför oss. Det kan vara värt att nämna att det var gratis inträde - men man uppmanades att ta med sej hållbara livsmedel som ska delas ut till dem som har det svårt i dessa kristider. Och det blev stort gensvar, det låg HÖGVIS med livsmedel i foajén.

Scenografin innehöll en massa stegar och ställningar som stod "i vägen", men det fanns kanske en tanke med det också, vad vet jag.Vi var helt svartklädda och fick absolut inte gå till frissan före föreställningen eller se glada ut...

Dagen innehåller översättningsjobb och sen blir det mer körsång på kvällen - med den andra kören. Trevlig vecka på er alla!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt att höra av dig! Jag hoppas både kroppen och själen mår bättre nu, sång är också hälsosamt för bäggedera. Hoppas veckan blir bra!
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jodå, de där dagarna gjorde gott på alla vis! Och sång är en hälsokur, det håller jag verkligen med om. Ha det gott själv!