Sidor

måndag 10 juni 2013

Nej, se det snöar...

Jaha, och så var årets fruktskörd förstörd. I alla fall i trakten kring Naousa.


För maken till hagelskur får man leta efter!  Det lät som pistolskott på alla tak när det var som värst - och hagelkornen var minst lika stora som körsbär, och på sina ställen nästan som pingisbollar! Tror aldrig jag sett nåt liknande. Det skulle ha varit rent livsfarligt att gå ut i denna hagelskur utan skydd. (Tyvärr är bilderna lite suddiga eftersom de är tagna på långt avstånd, från balkongen).
Men som sagt, troligen har skörden av körsbär, persikor och aprikoser nu blivit förstörd...vi får väl uppgifter om det så småningom. Mina stackars pelargoner slogs också sönder och i krukorna låg istället små "snöbollar".

Undrar om jag vågar mej ut om en timme för att gå på körövning?
4 kommentarer:

Birgitta Ryås sa...

Det var värst vilket väder! Att det var så stora hagel-kulor!
Hoppas att inte allt för mycket har blivit förstört!
Kram!

Uffe sa...

Stackars människor! Som om det inte har varit nog med elände ändå!

Ingrid sa...

Vi har faktiskt ett tokigt väder i år. Ett par dagar sommarväder och sen plötsligt kommer det en himla regnskur och sen är sommaren borta. Sommaren vill inte riktigt komma ännu men när den kommer blir det väl så jättevarmt så då stönar man nog. Stackars alla bönder med sina odlingar. Det räcker med att vi har krisen här i landet och sen kommer det en till. Jag undrar ibland när ska det äntligen gå lite uppåt för Grekland. Tyvärr tar det nog många år ännu.
Ingrid i Florina hälsar.

Grekland nu sa...

Birgitta - Ja, usch, det var riktigt otäckt! och det LÄT som riktig skottlossning när haglet studsade mot plåttaken. Tyvärr blev skadorna stora...
Uffe - Ja, det kan man tycka!. Visst, bönderna får väl nån form av ersättning så småningom från staten, men det måste vara hårt att se så många månaders arbete gå till spillo!
Ingrid - Håller med dej, det hattar fram och tillbaka, än är det si, än är det så...