Sidor

söndag 9 juni 2013

Aten på många sätt

Vad vore Aten utan en demonstration? Så i fredags var vi med på ett hörn när sjukvårdspersonalen protesterade mot personalbrist och annan nedrustning utanför hälsodepartementet. Marschen gick sen till Syntagma och riksdagshuset. En lämplig ingång till lördagens reportage om hur bl a svenska experter är på plats i Grekland för att hjälpa till i den sjukvårdsreform som pågår.


Sen har jag fikat med trevliga bloggvännen Uhanna, ätit lunch på favoritstället Avocado, fått underbar shiatsumassage och gått en flera timmars lång guidad historisk tur i centrala Aten. Guiden från Alternative Tours of Athens var en ung arkitekt som visade på byggnader och miljöer från stans olika epoker. Den här organisationen ordnar flera spännande och annorlunda rundturer som kan rekommenderas! Eller vad sägs om "Street Art", "Nightlife in Gazi and Metaxourgiou" eller "Social Movements". Dessa unga engagerade personer vill visa på sidor av Aten som man kanske inte ser annars. Det kostar förstås en del, men om man är några stycken så blir det billigare.
Sen tog jag mej en tur ut till öarna också...Eller?? Njaä, det räcker med att gå till kvarteret Anafiotika, nedanför Akropolis. Där slog sej invånare från ön Anafi ner för länge sen - och de har förstås bevarat ö-miljön...

Och efter sju timmars bussresa anlände jag hem till Naousa igen igår kväll. Som alltid mätt och belåten på intryck, upplevelser och möten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sju timmar, det var inte dåligt, hoppas bussen hade bekväma stolar!Men i Aten var det säkert rätt hett?
h. Inga-Britt

Monica P sa...

Trycker på "gilla-knappen" !

Grekland nu sa...

Inga-Britt - ja, sju timmar är rätt långt, men man rastar två gånger och bussen är bekväm, så det är ok. Det var faktiskt ganska skönt i Aten för det var lite blåsigt!
Monica - Tack, tack! Själv gillar jag Aten, men i små doser! Det är skönt att komma hem till småstan sen igen.