Sidor

tisdag 30 juli 2013

Bad och stjärnor

 Och så var vi då i Volos igen. För att bada på dagarna och kolla på stjärnorna på kvällarna, för här pågår just nu den internationella Olympiaden i astrofysik. Vi bor på ett litet pensionat i "Kala nera" ca 20 km utanför stan, bara ett 20-tal meter från stranden. I morse var det bara jag och min skugga på stranden när jag tog ett dopp före frukost...
 Igår kväll ställdes det upp ett antal teleskop på strandpromenaden inne i Volos, alldeles intill Argo, dvs den mytologiska båt som Jason åkte med för att hämta det gyllene skinnet. Den utgick ju från Iolkos, som är dagens Volos. Här har man gjort en exakt kopia av hur man tror att båten såg ut.
 Folk kom förbi och fick kika i teleskopen och se Saturnus och diverse annat. (Svårt få till bra nattbilder, tyvärr)

På vägen till Volos igår stannade vi till i Tembi för att dricka medhavt kaffe i ravinen, vid Pineos strand.
Annars är det VARMT och idag ska det visst bli uppåt 40 grader. Tur man är vid havet. (Är det tantvarning för badskor?? Själv tycker jag de här nyinköpta baddojorna är ganska tuffa...)

5 kommentarer:

Pettas sa...

Jag tycker också tantdojorna är tuffa!:) Jättefina!
Och bilden av dig och din skugga också!
Har inte tittat in här på ett tag men nu hinner jag igen, åtminstone för stunden.
Ha det bra i 40 graders värmen. Puh, jag blir svettig av bara tanken. Till och med i bageriet är det svalare. Tror jag.

Marcus sa...

Hej! Volos verkar vara en underbar stad. Kanske lite knepig att nå med flyg. Är det en stor turiststad eller är staden "befriad" från hotellkomplex?

Må väl

Uhanna sa...

Haha! Om det inte är tantvarning att ha badskor så är det definitivt tantvarning att tycka att badskorna är tuffa.
Skämt åsido. Hoppas du har det fantastiskt!
Kram!

Grekland nu sa...

Petas - Jag har också varit en dålig bloggläsare den sista tiden, men kikar in då och då! Vet att du har fullt upp så här års. Värmen verkar ge sej något nu och det har börjat blåsa lite, så skönt!
Marcus - Volos har een del turister som är på väg till Skiathos, men annars är det en helt vanlig stad med otroligt mycket aktiviteter och massor med studenter. Jag tro jag svarade dej en annan gång att man ganska lätt tar sej hit genom att flyga till Thesaloniki och sen buss i 2-3 timmar. Eller varför inte ta en resa till Skiathos och sen ta sej til Volos med båt!
Humana - Jaha, så hur man än vänder och vrider på det så är man alltså tant...haha. Men inga problem, jag trivs med min ålder, kalla den sen vad man vill.

Grekland nu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.