Sidor

torsdag 25 juli 2013

Before midnight...


Igår kväll var jag på bio. Utomhusbio här i Naousa. Egentligen har vi ingen bio längre, men tack vare att "Naousa International Film Festival" (som äger rum i september) även ordnar långfilmsvisningar ibland, så har vi bio då och då.
Och igår såg jag Before midnight, den tredje delen av Richard Linklaters trilogi om paret Jesse och Celin. Första filmen hette Before sunrise ("Bara en natt") och spelades in i Wien 1995, andra filmen år 2004 hette Before sunset ("Bara en dag") och utspelas i Paris. Och i den tredje filmen, inspelad förra året, träffar vi paret i södra Peloponnesos. Det speciella är att det är samma skådespelare i alla tre filmerna (Ethan Hawkes och Julie Delpys). Vi får följa deras komplicerade kärlekshistoria och ser hur den utvecklas under drygt 20 års tid och hur personerna blir äldre och mognar.
Jag såg de två första på datorn häromdan (på Swefilmer) för att vara förberedd för tredje delen. Och alla tre är i samma stil. De träffas och pratar och pratar och pratar...Lite väl mycket snack för min del, men man måste säga att det är en intelligent dialog som känns väldigt naturlig.
Sen är ju den grekiska miljön i filmen helt perfekt...Synd att man inte får se mer av den!

2 kommentarer:

anneli sa...

Den filmen vill jag också se! Den ärju inspelad här i våra trakter!
Och i sommar har Ethan Hawke med familjen varit här på semester:-)

Grekland nu sa...

Anneli- Ja, då måste du ju se den!! Kan förstå att skådespelarna återvänder för semester...