Sidor

lördag 20 juli 2013

Minnen att lagra

Hemma igen i Edens lustgård, dvs i gröna Naousa. Det är verkligen en slående skillnad mellan Kreta och Naousa när det gäller grönska. Men annars har vi haft det toppenbra och har lagrat massor med goda minnen.
Minnen från vackra stränder och pittoreska gränder. Från vackra utsikter och sköna stunder på verandan. Från solnedgångar och ljudet från syrsor och från fårens bjällror. Från god mat, samtal och skratt i nattens mörker.
Det blev MÅNGA bilder på solens upp-och nedgång, de flesta tagna av maken...
Här är några av närmsta grannarna. Undrar vad de äter? Åsnan ville inte vara med på bild, men han gillade att höra av sej klockan tre på natten.
Det blåste nordanvind nästan hela tiden. Ibland fick man faktiskt ta på sej en kofta på balkongen.
Har en svaghet för gamla dörrar. Denna såg vi i byn Spili.
Minns inte namnet på detta kafé, men mysigt är det, framför allt på kvällen.
Vi testade också många caféer och matställen. Några av favoriterna i Rethymnon heter Bakalogatos, Ousies, En plo, Loggia och andra som jag inte minns namnet på.
Avslutar med en nattlig vy från Rethymnons hamn. Livet (och Kreta) är vackert!

6 kommentarer:

Brita sa...

Hej!
Jag heter Brita och har läst din blogg i ca 1 år nu. I ditt senaste blogginlägg från i dag - lör 20 juli -
"tände jag till" när du skrev om att "lagra minnen". Det är precis vad min man och jag gör. Våra minnen finns nu i text och bild på vår hemsida och dom kan vi leva länge på. I stället för att göra resor ut i världen, som vi gjort tidigare, reser vi nu med ålderns rätt runt på olika platser i Sverige, men alltid med minnena i bagaget.
Tack för en finstämd och intressant blogg. Jag väntar alltid på nästa avsnitt. Du är så aktiv och har så många roliga saker för dig.
Hälsningar från en f d nordisk arkeolog

Grekland nu sa...

Hej Brita! Vad kul att höra ifrån en "ny" läsare och roligt att du är en trogen följare! Trevlig hemsida ni har - och vad aktiva ni verkar vara. Många resor har ni också hunnit med. Visst är det härligt att ha många minnen och foton, de berikar verkligen livet. Ha det gott!

Steve sa...

Underbara bilder från underbara Kreta.

Anonym sa...

Hej...vad det är roligt att läsa dina intryck från min stad, min pärla :-

mvh Camilla / Rethymnon

Markus sa...

Åh, man blir ju så sugen på att åka ner att det värker i kroppen... men snart så...:)
Det finns oändrligt med utrymme att lagra greklandminnen på, till skillnad mot allt man gör i sitt arbete...

Grekland nu sa...

Steve - håller med dej, Kreta är underbart...
Camilla - Jag tänkte en tanke på dej när jag var där, att vi kanske går förbi varann utan att veta det! Och Rethymnon är en pärla!
Markus - Hoppas du kan komma iväg snart! Och visst är det tur att det finns oändligt med plats för fina minnen, inga begränsningar alls.