Sidor

torsdag 18 juli 2013

Orkar ni en strand till?

Kanske ni är trötta på stränder?? Eller vill ni se en till...? Ok, här kommer en till, men sen dröjer det nog till nästa, för i morron åker vi hem.

 Här på Kretas nordsida blåser det vareviga dag, och idag regnar det till och med. Så för att få ett hav utan vågor så åker vi till södra kusten. Igår hette målet Agios Pavlos, ca en timmes körning på slingriga vägar. Det var inte utan att vi undrade om vi hamnat på mars, eller kanske i vilda västern...
 Men sen dök havet upp och vi kunde välja mellan två stränder. Den här - men då var man tvungen att ta sej ner för en jobbig sandbacke (och det ville jag INTE efter gårdagens strapatser).
 Eller den här.Tyvärr var det mycket stenar och klippor i vattnet, så just den här stranden rekommenderar jag inte. Men vi hade det skönt en stund ändå förstås.
 Fast jag retade mej på att vi var tvungna att betala SEX euro för solstolar och parasoll - utan kaffe! Inte klokt. Hade god lust att be att få se deras tillstånd och att få kvitto, för jag undrar om det verkligen är tillåtet att lägga beslag på stranden och ta betalt på det sättet.

Nu ska vi till stan och gå i affärer. Sånt hör ju också semestern till.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är tyvärr den "svarta" sidan av Grekland med att ta betalt vad de vill och INGET kvitto. Hur ska det då gå framåt för landet? På badstranden Drepano, några kilometer norr om Igoumenitsa tog de 2,50 euro (med kaffe). Jag tror att man fick kvitto, men jag är inte säker för jag betalade inte.
Visst är det skönt att se sådana bilder fortfarande. Sommaren är ju relativ kort här uppe hos oss så man njuter att titta på bilderna.
H / från Ingrid

Musikanta sa...

Ser härligt ut. Men jag klarar inte höga vågor i Medelhavet längre så jag måste också söka mig till lugnare farvatten. Fick nästan panik förra året när jag var i Nice och knappast klarade mig upp på stranden för att jag blev omkullslagen av dyningarna.

MÅSTE ni betala för solstolar och parasoll där på stranden? I Nice var det stora delar av stranden som var gratis för allmänheten - inga solstolar alls förstås.

Det är klart att de inte hade något tillstånd, bara en chansning att tjäna lite pengar.
Kramar från Ingrid

Grekland nu sa...

Ingrid - Det här med kvitton eller ej är en alldeles egen historia i Grekland, men det har i alla fall blivit bättre! Jag brukar be om kvitto de gånger jag inte får det direkt och då är de snabba att fixa fram ett. Fast på stranden går det nog inte...
Musikanta - Nej, man är förstås inte TVUNGEN att betala om man inte väljer att sitta i solstolarna. Men på andra håll beställer man en kopp kaffe eller nåt och får solstolen på köpet. Här ingick ingenting. För det mesta har vi eget parasoll med oss, men just här hade vi inte det och det fanns absolut inte tillstymmelse till skugga nånstans, så då fick det bli så här. Och säkert hade de inget tillstånd...