Sidor

onsdag 17 juli 2013

Palmstranden i Preveli

Idag kan jag knappt stå på benen på grund av träningsvärk. Igår besökte vi nämligen palmstranden i Preveli, på södra kusten av Kreta. Och där fick vi motion som räcker för en hel vecka.
Om man kommer med bil så måste man nämligen gå nerför en brant sluttning med steniga trappsteg. Maken räknade till ca 1000 steg...Och sen ska man UPP också. Lägg därtill stekande sol så kanske ni förstår att det var en kraftansträngning.
MEN, det var värt besväret! Stranden är ljuvlig och havet var lugnt och klart (även om det blåste friskt från norr).
En flod rinner ut i havet och bildar en liten sjö. Där var vattnet flera grader kallare.Skönt för brännande fötter.
Man kan promenera ganska långt längs floden i palmskogen. Måste erkänna att jag inte orkade det också, så jag satt och vaktade bordet på cafeterian.medan de andra gick... Nån måste ju göra det också. Skogen brann för några år sen men har hämtat sej bra. Visst är det lite tropisk miljö över det hela?

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Det kan jag tänka mig att du har träningsverk efter så många steg. Det hade minsann jag inte klarat av. Är för otränad till sådana vandringar.
Det är alltid kul att se dina fina bilder som du skickar ut på din blogg. Bra, så att folk kan se den vackra naturen. Grekland är inte bara Atén.

Grekland nu sa...

Ingrid - Ja, det var i jobbigaste laget, även för mej som är van vid att promenera! Men det var värt besväret trots allt. Och det är alltid roligt att visa Greklands skönhet!