Sidor

tisdag 20 augusti 2013

I fina trästaden Alingsås

Bron till lilla torget
Genom stan rinner Lillån. Här bodde mina föräldrar ett tag.
Trähus överallt och trivsamma små gårdar.
Jag tänker inte nämna ordet nostalgi igen på den här bloggen...men just nu är vi i fina Alingsås. Och härifrån har jag förstås många minnen eftersom mina föräldrar bodde här ett antal år. Här finns vackra trähus, stora sjöar och en fin å som korsar stan. Och här finns mina släktingar, flera generationer tillbaka.
Sjön Mjörn. Här har vi badat många gånger, men nu kändes det inte så lockande. Har vant mej vid varmt hav...
Jag älskar bilden av den svenska landsbygden! Inte så att jag skulle vilja bo på landet, det har jag aldrig lockats av, men naturen och de röda trähusen är oslagbara som idyllisk vy.4 kommentarer:

Musikanta sa...

I Alingsås bodde jag några år i mitt tidigare liv. Min salig exman satt ting där och jag jobbade på Skandbanken. Det var en rolig tid med många fester - man orkade med sånt när man var 28 år!

Mjörn har jag också badat i eftersom vi hade en god vän som bodde i ett hus som hette Skår, tror jag. Alldeles vid stranden.
Kram/Ingrid

Grekland nu sa...

Jaha, där ser man! Visst är det en fin stad? Om jag skulle välja nån svensk småstad att bo i, så skulle det nog,kunna bli Alingsås.

Marcus sa...

Hej! Kan du hjälpa mig med en språkfråga?

Kombinationen NT blir vad jag alltid förstår ett uttalande D när kombinationen inleder ett ord, men hur är det med uttalet när NT återfinns mitt i ett ord?

Må väl
Marcus

Grekland nu sa...

Marcus - Ursäkta att jag inte svarat tidigare!! Får skylla på semestern, även bloggen har fått vila lite... När NT finns mitt i ett ord så hörs även N:et, det låter alltså ungefär som "ND", som i πέντε, vilket uttalas som "pende". Fråga på du, så mycket du vill!