Sidor

söndag 18 augusti 2013

Kupoler, himmel och hav

Häromdan var det dags för en ny nostalgistund. Det låter kanske som om vi nu blivit så gamla att vi bara lever på att minnas och återuppleva det gamla,  men riktigt så är det väl inte (tror jag). Vi har även fullt upp med att träffa goda vänner, vilket ju är det bästa av allt.

I vilket fall som helst så tog vi oss en tur till Saltsjöbaden. Därute, uppe på kullen, ligger ju observatoriet där maken forskade och jobbade under många år. Själva universitetsfilialen har nu flyttat in  till stan men byggnaderna och teleskopen används för skolbarn som vill satsa på naturvetenskapliga ämnen. Just nu pågick ett sommarläger där eleverna tillverkade robotar och vindkraftverk.
 
Men först promenerade vi förstås längs med vattnet och förbi det ståtliga Grand Hotell
Utsikten uppifrån kupolen går inte av för hackor.
Sen tog vi genvägen ner till Solsidan. Jodå, visst finns det en plats som heter så, inte bara en rolig tv--serie...och det är ju här den utspelas, bland de tjusiga villorna.
  1. Nästa stopp blev Erstaviksbadet. En fin badstrand - men med Stockholms kallaste vatten. Så det fick räcka med att doppa tårna.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Härliga bilder från "Svedala".
När man blir äldre lever man naturligtvis mycket på minnen och erfarenheter. Man har ju hunnit att uppleva en hel del, och det är skönt med lite nostalgistunder. Men, man får inte glömma att leva även i nutiden och följa med vad som händer ute i vår värld. Särskilt när man har barnbarn måste man ju följa med tiden.
Så njut av lite minnen från Sverige. Det behövs tycker jag när man bor utomlands.

Karro sa...

Ung eller gammal, det är väl underbart att få åka tillbaka "lite i tiden" och få nostalgikickar. Själv fick jag paddla runt i sjöarna där hemma och gick i land på den ö där jag under låg och mellanstadie gick på en veckas sommarläger varje sommar. Underbara minnen och jag önskar så att dagens barn ( ok nu känner jag mig urgammal när jag skriver så, haha )får uppleva något liknande. Fortsatt trevlig vistelse!!! Soliga hälsningar från Kreta

Grekland nu sa...

Ingrid - precis rätt det du säger, att man måste leva i nutiden. Men det är inte så dumt med lite nostalgi emellanåt. Och vi njuter i fula drag, för just nu är Sverige som bäst.
Karro - åh, det lät härligt att få paddla till din lägerö! Såna minnen är bra att samla på sej. Ha det så bra själv!