Sidor

måndag 9 september 2013

Barnsligt glad

Är barnsligt glad över att jag nu kan låna böcker på svenska bibliotek! Det känns så lyxigt när man bor utomlands. Visst, jag är flitig kund även på vårt eget bibliotek här i Naousa (grekiska böcker förstås), men eftersom det inte finns pengar till nya inköp så känns det ibland som om jag läst allt.

Men eftersom äldste sonen nu sett till att modernisera morsan och uppgraderat henne till en iPad, så har nu möjligheten att låna svenska e-böcker öppnat sej. Att sitta framför datorn eller ligga i sängen med en laptop har hittills inte känts som ett alternativ, men med en lätt liten "padda" i knät så går det utmärkt.
Fixade lånekort och pinkoder när jag var i Sverige, både på Nacka och Alingsås bibliotek. Och nu har jag börjat beta av topplistan över mest utlånade böcker (man måste ju hänga med!). Överst ligger "En man som heter Ove". Underbar tragikomisk historia, jag skrattade och grät omvartannat. Nu står tvåan på tur, "Davidsstjärnor".
Igår var vi vid havet tillsammans med goda vänner. Sista badet för i år?? Njaaäää, det tror jag väl ändå inte...

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Det var ett bra tips du gav. Visserligen har jag fortfarande några svenska böcker till att läsa men i framtiden kan man väl inte köpa några fler böcker p.g.a. priset. Lite frågor: hur länge kan du "låna" e-böckerna och hur mycket kostar det? Är det svårt att skaffa sig ett lånekort på biblioteket?
Numera är datorn ett "måste" och när man bor utomlands kan man inte alls vara utan för man behöver ju kontakten med de nära och kära och många andra informationer.

Grekland nu sa...

Ingrid - man får låna böckerna i 28 dagar och det kostar ingenting. Däremot är jag inte säker på om man kan skaffa lånekort och pinkod på håll, dvs utan att vara i Sverige, men det kan man kanske fråga via ett mejl. Om man går till ett bibliotek i Sverige så får du ett lånekort på direkten! Hur lätt som helst. Så pröva gärna!

Birgitta i Umeå sa...

Jag har berömt den tidigare:
Men varje morgon när jag går in på din blogg blir jag så glad när jag ser den stllsamma bilden vid havet.
Det känns underbarare nu när hösten kommer och det är mörkt på morgonen. Och att jag bara har en vecka kvar till Cykladerna.

Grekland nu sa...

Birgitta - Så roligt att du känner så! Faktum är att även jag själv känner ett lugn när jag ser den bilden. Det var precis så stilla och tyst den morgonen (i början av november) som det ser ut på bilden och det är ett fint minne. Härligt att få åka till Cykladerna!

Karin o Staffan sa...

Visst är det fantastiskt att låna böcker på sin "padda"! Det har vi gjort nu ett helt år och haft stor glädje av i Grekland. Betar du av topplistan så är du strax nere vid den underbara boken om mannen som glömde sin fru! Allt gott till dig i höstens bästa lagomväder!!

Grekland nu sa...

Karin och Staffan - Tack för tipset, ska låna den också...Hoppas ni har haft en bra sommar!