Sidor

lördag 7 september 2013

Morgonkaffe i lustgården

I morse vaknade vi lite tidigare än vanligt. Det var lördag och inget särskilt stod på programmet. "Vi tar kaffet med oss ut i naturen", föreslog maken (som inte ens dricker kaffe...). Sagt och gjort. Termosen fylldes och vi åkte en liten bit utanför stan. Där promenerade vi en halvtimme i den sköna septembersolen.

 Vi gick förbi inhägnade hjortar (är det väl?)  och hästar.
Vi plockade mogna fikon. Muuums...

Granatäpplena är snart färdiga. Precis som vindruvorna. I morgon börjar vinskörden här i Naousa och alla säger att det blir ett bra vinår - trots hagelskurarna tidigare i somras.

Sen hittade vi ett ställe med björnbär. Taggigt och besvärligt, men vi fick ihop en liten skörd i alla fall.


Sen åkte vi till närmaste lilla bergskapell, Agios Theologos. Där dukade vi upp kaffet och njöt av tystnaden och utsikten (måste köpa nya utflyktsmuggar! Dom här har varit med oss i snart 30 år nu och ni har säkert tröttnat på att se dem på bild...).

Visst bor vi i en lustgård?!

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är verkligen rogivande att titta på dina fina bilder som du alltid tar. Naousa har ju lite mer att bjuda på angående fruktodlingar och annat än Florina. Dessutom är det skönt att njuta av naturen och tystnaden, det behövs i vårt, för det mesta, stressiga liv.
En trevlig helg.

Monica Pizanias sa...

Så fint!
Vi har skördat årets första granatäpplen på de ganska unga träden. Man blir lika förvånad var gång hur så tunna grenar orkar bära fullstora granatäpplen. Vi har fyra träd varav ett har riktigt fina frukter. Vi blir inte kloka på om de ska ha mycket vatten (säger en del) eller lite(säger andra).
Björnbär finns inte här, och vindruvorna är slut redan...

anneli sa...

Underbar miljö för morgonkaffet :-)
Fast kan inte klaga själv heller ;-) vi skördar plommon,kiwin,meloner,
vindruvor....bara getterna som fattas så man kunde få egen youghurt också till frukosten!

Carita Liljendahl sa...

Så fina vyer och det där med att kunna plocka frukter ungefär direkt från buskar och träd och ju också toppen. Kul att jag hittade din blogg, nu ska jag kolla vidare i den!

Grekland nu sa...

Ingrid - Jag tror nog att även Florina har vackra vyer och annat skönt att titta på, men ibland blir man kanske lite hemmablind! Och tystnaden behövs mer än någonsin, det tycker jag också.
Monica - Det är så roligt att höra hur olika det är hos er och oss när det gäller naturen - ni ligger visst en bra bit före! Så härligt att ha egna granatäpplen!!
anneli - Åh, det låter underbart! Vi har ju inga egna fruktträd, men njuter av andras...
Carita - Välkommen till min blogg! Var inne och kikade lite hos dej också och förstår att vi är "kollegor"! Hoppas du stannar kvar.

eija sa...

Så härligt! Om jag bara kunde... (en liten ärlig suck av avund :D).
Ha en fin vecka!

wiolettan sa...

Här inne var det vackert.
Jag har suttit en stund och njutit av dina fina och omväxlande bilder.
Du verkara vara proffsig med kameran.
Ha det bra och kram från mig.

Birgitta Ryås sa...

Å, underbara Grekland!! Ja, ni bor i en lustgård!