Sidor

fredag 6 september 2013

Såå otroligt skönt

Igår hade vi sedvanlig träff på Ikea för svenskgrekiska föreningen, det har vi första torsdagen i varje månad. Så här i september brukar det bli som en återträff efter sommaren och det var jättekul att få träffas och prata. Alla vi som sågs igår är gifta med greker, har bott i Grekland i minst 20-30 år och vi har en särskild gemenskap, trots att vi inte ses så ofta.

Efter kaffe och räksmörgås (vad annars), hade jag bokat in en shiatsumassage hos svenska Annette, en av föreningens medlemmar. Hon har en studio som heter Body Mind Balance där man kan få shiatsu, göra yoga och pilates. Här visar hon redskapen för pilates.

När det gäller shiatsu får man ligga (med kläder på) på en madrass på golvet. Det spelas stillsam musik på radio och Annette sitter på knä och pressar mjukt med fingrarna eller hela handen på olika punkter. Överallt, på benen, under fötterna, i ryggen, nacken och ansiktet. Genom detta löser man upp spänningar och ökar rörligheten i leder och muskler. Såååå otroligt skönt...Översta bilden är på min madrass (ni får använda fantasin för att se hur jag ligger där som en stor geleklump), men den andra bilden är från nätet.

Jag rekommenderar verkligen alla att pröva shiatsu! Man kan göra det hur ofta eller sällan man vill och det passar alla, oavsett hälsotillstånd. Man blir avslappnad till både kropp och själ och mår BRA efteråt. Ser fram emot nästa behandling...

2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Härligt att läsa om er vardag där långt borta. Gillar vardagsbloggar med många bilder!

Grekland nu sa...

Carita - Tack! Ja, det är spännande att se hur vardagen ser ut hos andra, särskilt i andra länder.