Sidor

söndag 29 september 2013

Operation och skotska kjolar

Äntligen, säger jag. Det var inte en dag för tidigt. Sex riksdagsmän, däribland partiledaren Michaliakos, samt ytterligare 26 medlemmar i det nynazistiska partiet Gyllene Gryning, har arresterats. Det känns bra att man äntligen vågade göra något åt denna elakartade tumör som sprider sej i det grekiska samhället. Nu är det bara att hoppas att det verkligen händer något på djupet, att operationen lyckas. DN skriver här och SvD här.
Annars lyssnade vi på Kaza Mostra igår kväll, efter filmvisningarna i festivalen. Ni vet, bandet som sjöng om att "Alcohol is free" i Eurovision i maj...Gissa om det var fullt ös på killarna i sina kjolar. Dom hoppade och skuttade så mycket på scenen att det var stört omöjligt att få till en vettig bild, men här tar de en paus mellan låtarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu får vi bara hoppas att opinionen inte vänder till partiets fördel i o med gripandena. Ytterst obehagligt det hela, tycker Grekland borde komma ihåg sitt förflutna och akta sig för högerextremism. Men läget är ju idealiskt för all sorts populism.
H Inga-Britt