Sidor

söndag 22 september 2013

Sol och måne

Idag börjar hösten. I alla fall enligt astronomerna. För idag är det höstdagjämning, då dag och natt är lika långa på hela vårt klot. Sen tar natten överhanden under ett tag - men ljuset återvänder alltid!

Och maken vore inte astronom om han inte var uppe med tuppen och tog bilder på soluppgången. Förstås. För idag går solen upp EXAKT där som öster ligger.
Igår morse fångade han inte bara soluppgången utan även fullmånen som trots att det var morron inte gått och lagt sej än - vilken nattsuddare. (Och jo, bilden är tagen med min kamera och inte fixad alls i photoshop, det är knappt jag tror det själv).

Annars har vi just varit ute på söndagspromenad och plockat äpplen och valnötter. Vi är som ekorrarna, vi samlar inför vintern...

4 kommentarer:

Birgitta Ryås sa...

Vilka fantastiska foton! Och månen - helt otrolig!
Ja, nu har nog hösten kommit till norrbotten för att stanna känns det som. Träden exploderar av färger just nu. Det är tur annars skulle hösten kännas tung.
Allt gott!

eija sa...

Hälsa din astronom, så otroligt fina bilder han tar (men han vet det ju säkert redan själv :D)!
Ha en fin höst!

anneli sa...

Fantastisk månebild!

Grekland nu sa...

Birgitta - kan förstå att ni fått höst! Men här dröjer det nog ett litet tag till innan höstfärgerna kommer. Det är en vacker tid det också.
Eija - det ska jag gärna göra, han blir nog glad för han tar inte så mycket bilder faktiskt.
Anneli - ja visst är den fin!