Sidor

onsdag 23 oktober 2013

Resultatet hägrar...

 Huanamej, det är jobbigt att ha hantverkare hemma - men resultatet hägrar! Vi gör en totalrenovering av badrummet, som alltså just nu ser ut så här. Det är tur man har grannar och goda vänner som man kan gå till när nöden så kräver...
Och resten av lägenheten ser ut ungefär så här, insvept i plast för att någorlunda skydda mot allt damm som uppstår när det borras. Som tur är har vi vädret på vår sida, för det är sol och drygt 20 grader varje dag, vilket betyder att jag mest håller till på balkongen.

Ska inte klaga på hantverkare nån mer gång, för det här gänget är helt otroligt. De kommer punktligt varje morgon kl 9, sen jobbar de oavbrutet till kl 15.30. Efter en timmes middagspaus kommer de tillbaka och går hem kl 21. Jag lockar med kaffe, ostpajer och annat ätbart, men de tar inte ens tio minuters paus!! Jag blir trött bara av att titta på när de jobbar...


8 kommentarer:

Anonym sa...

Men vilka otroliga jobbare! Här skulle det aldrig hända att de kom tillbaka på kvällen, däremot kanske dagen börjar litet tidigare. Med den takten kanske ni får badrum till jul. Och då kommer ni att uppskatta bekvämligheterna till max, tror jag.
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Jul!! Jag hoppas det är färdigt nästa vecka... Men ibland brukar det ju bli vissa detaljer som hänger efter, så jag ska inte säga för mycket än. Från och med i morron kommer den person som ska lägga kakelplattor, hoppas han är lika flitig.

Monica Pizanias sa...

Grattis! (Jag skulle behöva lite hantverkare också, men det är ju inte vårt hus, så vi väntar i det längsta att ägaren ska vilja göra något. Ny diskbänk står överst på listan, och dusch i stället för badkar, lite nya kranar...)
Det blir säkert jättefint när dina grabbar jobbat klart!

Anonym sa...

För er skull hoppas jag också på nästa vecka, men det är ju ganska mycket som ska fixas. Vet inte om man lägger vattenisolering hos er, kanske inte lika stor risk för fukt- och mögelskador om byggtekniken är annorlunda?
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Monica - Jaha, att vänta på ägaren brukar ta sin tid. Då är det ju enklare när man kan bestämma själv, även om det för oss ändå dröjt alldeles för länge (tycker jag...). Hoppas det blir bra i alla fall!
Inga-Britt- Vattenisolering, har faktiskt ingen aning! Alla rör är utbytta, så mycket vet jag, och det verkade synnerligen besvärligt. Hoppas och tror att det ska hålla i många år framöver!

Birgitta Ryås sa...

Förstår att det är jobbigt när det pågår, tur ni har balkongen och fint väder. Men så kul när det blir färdigt!
Vi ska snart genomgå något liknande, men vi kan inte hålla till ute... mörkt och snöblandat regn är det nu. Känner mig alldeles genomfrusen!
Kram!

Steve sa...

"Tittapåtrötthet" känns ändå rätt ok.
Det finns "hantverkare" och så finns det hantverkare. Vi har en av samma kaliber som dina här ute i vår trädgård just nu. Han bygger miljön runt vår nya pool. Den vi i juni anlitade för uppdraget sparkade jag efter 3 månader då allt gått i stå. Det han inte klarat på denna tid har vår nuvarande fixat på tre veckor. Badpremiären 2013 får alltså anstå till sommaren 2014. Hoppas att ni blir nöjda med ert nya badrum.

Grekland nu sa...

Birgitta - Visst underlättar det när vädret är bra och man kan fly fältet ibland till balkongen! Låter inte bra att redan vara genomfrusen...Kram!
Steve - Så är det ju, att det finns olika sorters hantverkare. Mest hör man ju klagomål att de aldrig kommer när de ska osv, det är väl därför som man blir så glad och lite överraskad när de faktiskt jobbar som de ska! Jag tror nog vi blir nöjda, allt är bättre än det 70-talsbadrum vi hade i alla fall.