Sidor

torsdag 24 oktober 2013

Gemensam aktion

 Häromdagen påbörjade Naousas kommun i samarbete med kyrkan och stans olika föreningar en insamling av livsmedel och mediciner. Mitt på torget stod volontärer och tog emot påsar med varor som folk kom med. Dessa ska delas ut till behövande. Insamlingen ska fortsätta vid flera tillfällen, för tyvärr är det allt fler i dagens Grekland som är i behov av detta extra stöd.

Kyrkorna, Röda Korset och en del andra har förstås hållit på med sån här verksamhet i flera år. Men det här var första gången som både kommun, kyrka och föreningar gjorde en gemensam aktion. Och sånt vill man ju stödja.

Annars fortsätter hantverkarna att borra och hålla på. De är nu inne på fjärde dagen. Men snart är det dags för plattläggaren att ta över, det ser jag fram emot. Ska bli underbart att så småningom få duscha i sitt eget hem igen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu har jag börjat läsa Kajsa Ekis Ekmans bok om eurokrisen. Härligt att få sina känslor och åsikter bekräftade! Blir så förb... när jag tänker på att vi alla mer och mindre får betala för bankirernas och politikernas vanvett, och tyvärr går tankarna ditåt mest varje dag.
Snart är det november också, puh!
Inga-Britt