Sidor

söndag 10 november 2013

Bildkavalkad från Rethymnon och Chania

En vecka på Kreta är redan över. Men den kommer att bestå i både minne och fotografier, förstås, som kan plockas fram i vintermörkret. Här nedan följer ett bildsvep...
Rethymnons hamn är  alltid värd att fota. Även när turisttavernorna är stängda.
Det finns många små kaféer att besöka. Här sitter vi på ett litet torg i Rethymnon, där det var lugnt och tyst. Men varför ska man kladda på alla väggar??
I lördags morse åkte vi till Chania, där vi sov över en natt. Första anhalten var caféet "Koukouvaia", där man har utsikt över havet och hela Chania. Värt ett besök!
Ingången till caféet. "Koukouvaia" betyder förstås uggla.
Vi besökte den 100 år gamla saluhallen i Chania. Denna lilla kisse brydde sej inte om att kunderna fick kliva över honom...
Fyren hör nog till de mest fotograferade objekten i Chania.
I kvällssol är husen längs hamnen nästan självlysande..
Det finns förstås massor av ställen att rekommendera i Chania. Ett är denna vinbar som heter Vineria. Här tillbringade vi en kväll med vin och ostbricka. Ett annat tips är tavernan Tamam.
Grekiska katter vet verkligen hur man ska njuta av tillvaron.
Det får räcka som bildkavalkad. Kanske kommer det mer från Kreta om ett par dar. Nu måste jag packa upp och ställa undan resväskan...
3 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Vad mysigt det ser ut! Pittoreskt med gränder och båtar.

Ingrid sa...

Vilka härliga bilder! Särskilt nu när hösten har även kommit till Florina med ett spöregn i morse. Gatorna blev till "floder". Så nu får vi börja elda lite mer än de förgångna dagarna. Tyvärr har Florina Greklands dyraste olja, 1,34 euro/liter. Så på med varma kläder och vänta tills våren kommer igen i april.
En trevlig vecka i Naousa. h / Ingrid

Grekland nu sa...

Freedomtravel - Det ÄR både mysigt och pittoreskt. Både Rethymnon och Chania har jättefina gamla stadsdelar som man kan strosa i.
Ingrid - Ja, när höstregnen slår mot fönstren så är det härligt att drömma sej tillbaka till såna här stunder och platser. Här har vi också börjat sätta på elementet för att få lite skönare temperatur inomhus. Ha en god vecka själv!