Sidor

söndag 1 december 2013

Vad är väl en bal på slottet...

Jag kan inte påstå att jag längtar till Sverige särskilt ofta. Riktigt längtar och får ett sånt där sug i hjärttrakten, ni vet. Visst händer det nån gång, men inte så ofta att det blir jobbigt.

Men idag, första advent, är en sån dag! Då skulle jag gärna sätta mej i en liten supersnabb rymdraket som direkt släppte ner mej i nån trång kyrkbänk i Sverige. Så att jag får känna doften av stearinljus, höra organisten dra på för fullt och sen klämma i med Bereden väg, Hosianna och alla de andra härliga psalmerna. Fast risken är att jag får en klump i halsen och inte kan sjunga alls. Jaja, suck, vad är väl en bal på slottet...
Istället har jag i morse i min ensamhet (maken bortrest) tänt första ljuset i min enkla stake och lyssnat på adventsmusik på datorn. Inte så dumt det heller. Ute är det gråare än grått och det regnar oavbrutet sen igår, så det är skönt att kura stämning inomhus.
Annars köpte jag förstås tidningen Ta Nea igår, som hade makens bok om stjärnbilderna som extra bonus. Astronomi åt folket alltså, helt i makens anda.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Ser att jag tänder ljusen från motsatt håll, vet inte varför, men jag börjar alltid räkna från vänster. Är det bara jag eller finns det nån annan förklaring? (i likhet med katolska och ortodoxa korstecken t.ex.) Fast nu drar jag väl iväg litet kanske. Fridfull adventssöndag önskar Inga-Britt

Ingegerd sa...

Jag förstår att det känns lite extra en sån här dag. Det tycker jag med. Jag jobbar idag så det blir inte mycket adventsmusik här heller. Men musik via datorn är inte dumt heller.
Den där boken hade varit väldigt roligt att få tag på men Ta Nea finns ju inte här tyvärr.
Här skiner solen och en helt blå himmel. Det är fint det som omväxling till regnet.

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Märkligt att du kommenterar just det där med vänster eller höger! För när jag tittade på bilden så kändes den liksom fel, och sen kom jag på att ljuset var tänt från höger. Kanske är vänster rätt - eller spelar det ingen roll? Inte vet jag, men det är ju bara att vända på staken i så fall...Fin adventssöndag till dej också!
Ingegerd - Ja, det är tur att det nuförtiden är så lätt att få tag på fin musik. Härligt med blå himmel - här fortsätter det att regna.

Monica Pizanias sa...

Det var 1957, så det är en hel evighet sen...

Marcus sa...

Förvisso inte till det här inlägget men dock en fråga angående kalla skollokaler. Varför ombesörjer inte den grekiska staten att det finns andra och mycket billigare uppvärmningsmöjligheter än dyr olja?

Det finns pellets och framför allt solenergi. Visst en investeringskostnad initialt men på sikt oerhört mycket billigare.

Monica Pizanias sa...

Min kommentar kom visst bort,jag skerv att jag såg Sputnik!

Anonym sa...

Sol finns det förvisso i Grekland en stor del av året, vet inte vad panelerna kostar att installera dock!