Sidor

onsdag 4 december 2013

Medverkan i Radio Jönköping

De småländska ränderna går nog aldrig ur, även om jag haft flera nya hemorter sen jag flyttade därifrån för en hiskelig massa år sen. Så därför kändes det extra kul att få vara med i Radio Jönköping idag, i det direktsända P4 Eftermiddag. Varje onsdag pratar man med någon smålänning ute i världen, och nu var det min tur. Jag fick ge min syn på hur det är att leva i Grekland. Lyssna här för den som vill (samtalet äger rum ca 38 minuter in i programmet och pågår i tio minuter). Bilden är från min fina lilla födelsestad Eksjö, en sommar för ett par år sen.

Annars håller jag på med ett intressant reportage om hur grekerna tar hand om sina åldringar. Blev både glad och nedstämd efter ett besök idag på ålderdomshemmet. Glad för den goda stämningen och nedstämd för att man är i skriande behov av ekonomiskt stöd. Men som tur är så har inte grekernas solidaritet och generositet försvunnit i takt med krisen - tvärtom - så man hankar sej fram med hjälp av gåvor och donationer.

Idag åkte tjocka halsduken och vantarna fram, för det var nollgradigt ute i morse.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Vill rekommendera följande intressanta video.

http://www.megatv.com/erevna/default.asp?catid=26121&subid=2&pubid=32564956

Där man jämför greklands och sveriges vårdsystem.

Hälsningar,
Stelios

Grekland nu sa...

Stelios - Bra att du tar upp det, jag såg programmet sent i går kväll och tänkte också tipsa om det!

Anonym sa...

Heja Ingabritt! Proffsig intervju! Även trevligt att höra din stämma.

Birgitta i Umeå sa...

Nu har jag lyssnat på "mörkaste" Smålands lokalradio.
Det var en verkligt proffsig intervju du gjorde.
Det sker ju snabba förändringar, men som du säger, det finns ett socialt nätverk, framför allt på öarna. Och det är ju en lycka. Tänk om vi kunde ha det i högre grad i Sverige.
Men man kan se misären i stora städer som till exempel på Kreta. Men när man kommer ut på landsbygden finns också där det sociala nätverket.
Tack för bra ord och tankar!

Grekland nu sa...

Anonym - Tack för det!
Birgitta - Roligt att du tyckte om det! Själv tänker man ju alltid att man kunde hunnit få med lite mer. Men det var roligt att få vara med på ett hörn igen i Småland!