Sidor

fredag 24 januari 2014

En kärleksförklaring...

Jag vet inte om ni andra är såna, men jag "har ihop" det med flera olika städer. Det vill säga att jag har känslor för och ett förhållande till dessa städer som liknar vanliga relationer. Ibland är det kärlek vid första ögonkastet, ibland är det en kärlek som växer fram med tiden. Ibland visar sej stan från sin sämsta sida och jag vill bara därifrån - men ibland är den bara så underbar att jag blir alldeles varm om hjärtat.
Thessaloniki är en av dessa städer som jag är har ihop det med. Och häromkvällen var hon (jo, hon är kvinna) helt ljuvlig.
Plötsligt såg jag inte längre smutsen, klottret, misären. Istället såg jag skönheten, stoltheten, det pulserande livet. Folk njöt och strosade omkring eller satt på caféer och det var vår i luften. Att det bara är januari fanns inte en tanke på. 


Och när sen solen gick ner över havet lyste hela stan i gulröda färger... 
 Jag sov över i stan eftersom vi hade årsmöte i svenska föreningen (jag fortsätter som sekreterare). Så det blev en liten promenad även på morgonen Här har duvorna sitt årsmöte - men dom var fler än vi...;)
Morgonsolen lyste in på marknaden som var just på väg att öppna för dagen.

Nä, inte tänker jag göra slut med Thessaloniki, inte. Men vi har det bra som vi har det så här på lite avstånd, kanske man kan säga att vi är särbo. Och i mitt huvud nynnar jag på Tsitsanis sång om vackra Thessaloniki:

Ω! Όμορφη Θεσσαλονίκη,
ώ, τα μαγικά σου βράδια νοσταλγώ.
Είσαι το καμάρι της καρδιάς μου,
Θεσσαλονίκη όμοφη γλυκιά, 
κι αν ζω στην ξελογιάστρα την Αθήνα
για σένα τραγουδώ κάθε βραδιά.


5 kommentarer:

Madelene sa...

Hej,
Din blogg har blivit nominerad till Bästa bloggen om att bo och leva utomlands i Supersavertravels Travel Blog Awards 2013! Travel Blog Awards är en utnämning där vi tillsammans kommer att nominera och rösta fram de skönaste resebloggarna i fem olika kategorier.
Ju fler nomineringar en blogg har, desto större är nämligen chansen att komma till final! Du kan hämta hem en widget till din blogg – den gör det lättare för dina läsare att nominera och rösta på dig! Widgeten hittar du här: http://www.supersavertravel.se/tavling/travel-blog-awards/2013/leva-utomlands.
Vinnarna inom respektive kategori kommer förutom den stora äran även att vinna en utgivning av sin blogg i bokform hos BoDTM – Books on Demand! Lycka till :) Med Vänliga Hälsningar Madelene

Grekland nu sa...

Madelene -Åh, tack, så kul! Ska sätta in widgeten snart och sprida det vidare!

Ingegerd sa...

Åh, nu kommer tårarna. Inte ledsna men jag tänker på allt denna stad har gett mig hittills.
Och Tsitsanis sång är bara så fin. Vilka bilder jag blir alldeles varm i hjärtat.

Jullie P. sa...

Tack för den här underbara bloggen Ingabritt, det värmer hjärtat! Och vilken fin skildring om älskade staden Thessaloniki! Tack, tack och tack!

Grekland nu sa...

Ingegerd - Ja, Thessaloniki har verkligen mycket att ge! Du får vara glad för dina fina minnen - och väldigt gärna komma tillbaka!
Julie - Varmt tack själv för dina fina ord, kram!