Sidor

fredag 3 januari 2014

Nya tag och skivdebut!

Nytt år och nya tag, sa vi ju häromdagen. Kanske det gäller för Grekland också? I vilket fall som helst så innebär 2014 att Grekland ska vara ordförande för EU i ett halvår - och att Thessaloniki är "European Youth Capital".  Kanske betyder detta att Grekland är med på banan igen och på väg ut ur Europas skamvrå? Fast det där berömda ljuset i tunneln, som Samaras tjatar om, har vi inte sett minsta skymt av än förstås.

Och så har jag gjort skivdebut på ålderns höst!Host, host... Jodå, CDn med min körs traditionella sånger på Naousa-dialekt har nu kommit ut och tack vare teknikens under så låter det riktigt bra! Det var kommunen som föreslog att sångerna skulle spelas in, eftersom det var första gången som dessa sånger arrangerats för kör. Så nu är de bevarade i stadens arkiv. Inspelningen gjordes i 40 graders studiovärme i somras.

Ett par dar återstår nu tills huset töms igen på ungdomlig fägring. Jag njuter och tar för mej allt jag kan av mina goa ungar..

4 kommentarer:

Monica Pizanias sa...

Heja, sjung mera!
Visst känns det på något vis att det har vänt nu, med solen och ljuset menar jag. Fick en oemotståndlig lust att slänga saker i går, ut åkte en massa skräp som jag för mitt liv inte fattar att jag sparat. Tyglappar, kladdpapper, mystiska småprylar jag inte vet var de kommit från, trasiga strumpor. Det blev två fulla kassar. Efter de kraftiga regnen har det nu klarnat och himlen är mer än till hälften blå.

Birgitta Ryås sa...

Grattis till skivdebuten! Då kanske det snart kommer en uppföljare...?
Njut medan du har de unga hemma. Snart blir det tomt och tyst, som hos oss.
God fortsättning på året!

Eva Inathens-Greece sa...

Hej Ingabritt och Gott Nytt År! Kul med skivdebut!!!
Jag har ju varit borta ett tag från bloggvärlden, men är på gång igen nu...
Många kramar♥

Grekland nu sa...

Monica - Haha, känner igen det där med att få slänglust sådär efter jul! Ska plocka bort mina julsaker i morgon, då får vi se vad mer som ryker...
Birgitta - En uppföljare, tja vem vet... Tur man har en kör att syssla med nu när tystnaden lägrat sej igen.
Eva - Kul att du är tillbaka! Ska kika in på din blogg snart.