Sidor

onsdag 12 februari 2014

Drömmen om Grekland

"Heta resmålet skapar hysteri hos svenskarna" läser jag i en svensk kvällstidning. Och nyfiken som jag är så klickar jag på länken och får se att det handlar om - Grekland. Jo jag tackar, jag vet ju att jag bor i ett fantastiskt land, men att det skulle uppstå nån slags "hysteri" hade jag kanske inte väntat mej...Men efter några års nedgång verkar alltså turismen i landet gå uppåt igen och det BEHÖVS, kan jag säga. Så ni är så välkomna så. (Alla bilder i dagens inlägg är från min resa till Lesvos 2009).
Och kanske har ni en dröm om att flytta hit permanent?? Kunde väl tänka mej det, särskilt en råkall februaridag... Jag får ju brev ibland från bloggläsare som ber om råd inför en eventuell flytt. Jag avråder ingen, men man bör stå med båda fötterna på jorden och ha en stadig inkomst, annars skulle jag inte rekommendera det. MEN, om någon känner till en familj som flyttat ner till Grekland under det senaste året och som skulle vilja ställa upp i ett svenskt tv-program, så hör gärna av er till mej i en kommentar (som jag inte publicerar). Den här efterlysningen gör jag på uppdrag av ett produktionsbolag i Sverige som söker familjer.
Flamingor i saltsalinerna utanför Kalloni
Själv är jag numera gammal i den grekiska gården med mina 20 år i landet. Och jag kan ärligt säga att jag definitivt inte ångrat att jag flyttade hit, även om jag inte bor i ett vitkalkat hus med blå fönsterluckor och närmsta hav ligger 10 mil härifrån.

Men det är inte dumt att ha tillgång till Sverige också. Särskilt inte för den yngre generationen. Här kan ni lyssna på ett youtube-inslag där äldste sonen sjunger "Don´t think twice, it´s alright" på en fest på Grand Hotel i Stockholm, för en månad sen.


8 kommentarer:

Ingrid sa...

Vad kul att höra din son sjunga. En fin låt.
Det är ju bra nyheter för Grekland med alla turister från Sverige. De behövs minsann för ekonomin. Å andra sidan så erbjuder Grekland en härlig natur och ett säkert badväder för alla svenskar som kommer under sommaren.
Håller med dig om att man verkligen måste stå med båda fötterna på jorden om man just nu vill flytta till Grekland. Så länge man är frisk och har en stadig inkomst är det väl bra nästan i alla länder i Europa. Särskilt när man blir lite äldre och behöver vård så märker man skillnaden mellan Sverige och Grekland. Det är åtminstone min åsikt. Är man inte bunden av familj eller ekonomi så varför inte besöka Grekland så ofta man kan, om man nu inte vill bosätta sig i landet.

Grekland nu sa...

Ingrid - Ett bra råd tycker jag, att besöka landet så ofta man kan och ibland under längre tid, om man är frisk och har ekonomi till det. Då får men tillgång till det bästa från två länder!

Anonym sa...

Jag kom till Grekland 1979 !! och är fortfarande kvar. Visst kan man bli tokig ibland för mycket men i det stora hela är det en mer avslappnad tillvaro än i Sverige.
För att flytta hit idag från Sverige måste man nog vara säker på att ekonomin klarar av det, precis som du skrev. Hittar man sedan ett skapligt boende, NJUT!
Anna

Grekland nu sa...

Anna - Oj, du har verkligen bott här länge!! Och visst är det en mer avslappnad tillvaro, det är nog det jag också gillar mest. Och det finns många tillfällen då man kan njuta av livet...

eija sa...

Jag tyckte mycket om din sons sjungande och han spelade också fint! Lite som irländsk stämning :D!

För några år sen drömde jag verkligen om att bo en lång tid av året i Grekland. Kanske ska det förverkligas nån dag men somrarna vill jag absolut stanna i Finland på vår "egen" ö.
God weekend!

Anonym sa...

Hej!
Jag har nyss hittat din blogg och börjat att läsa den. Jag kommer att fortsätta då jag är intresserad av att läsa bloggar som skrivs om andra länder och gärna svenskar som flyttat dit och hur deras vardag ser ut.
Tack för en bra blogg!
Birgitta Kungsholmen Stockholm

Mary Childs sa...

Hi Ingabritt, I found your blog and I added it to my blogroll. It looks really fun. And it appears to be VERY popular! That makes a blogger very happy.
I've been working with your father's genealogy book, Hallasläkten, and slowly trying to translate some of the beginning pages...very slowly...with Google Translate. But it works pretty well and I can get the idea of what he's writing about. It's fun to see the story unfold as the paragraphs emerge.
Please email me. I wanted to ask you if it's okay if I put some of the pages of his work in our little Port Wing museum.
Thanks! Enjoy your warmer weather (compared to us, I'm sure!)
Mary (Larson) Childs - mlchilds@gmail.com

Grekland nu sa...

eija - Tack, roligt att du tyckte om det! Ja, somrarna är ju som bäst i Skandinavien, det är bättre att tillbringa vintern i Grekland tycker jag.
Birgitta - Roligt att du hittat hit! Hoppas du hittar något intressant att läsa.
Mary Childs - This is fantastic, that you found me here! I write to you at once...