Sidor

lördag 15 februari 2014

Månvaken

Tror väl inte jag är mångalen precis, men månvaken är jag... I alla fall kan man ju alltid skylla på att det är fullmåne när man vaknar alldeles okristligt tidigt, helt utan anledning.
Men man hinner med mycket! Man hinner tänka i lugn och ro på både det ena och det andra. De mörka tankarna som också lätt kommer smygande kl 5 på morronen försöker jag driva undan med tankar på nästkommande blogginlägg, nya resmål och annat trevligt. När jag vridit mej ungefär tusen varv fram och tillbaka gick jag upp, satte mej insvept i en filt och chattade med en annan månvaken och lika morgonpigg facebookvän. Och före frukost hann jag också se tv-programmet Jills veranda, om countrymusiken i Nashville. Sen blev det en sväng på marknaden, en promenad med maken till parken, kaffe med några väninnor - och när allt detta var klart var klockan bara tolv på dagen...

Ni glömmer väl inte att röstningen pågår för fullt i bloggtävlingen Travel Blog Awards 2013, där min blogg är i final. Här kan man rösta. Och be gärna farfars kusin och hans moster att slänga in en röst också, varje röst är välkommen. (Det här med röstfiske ligger verkligen inte i min natur, så det här skrivs med viss ångest, ska ni veta).

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Där ser man. Det är inte bara jag som är månvaken, men konstigt nog så brukar jag vara det en dag innan det är fullmåne. Och det är inte lönt att vrida och vända sig i sängen så det är bättre att stiga upp och som du ser så hinner man göra en massa grejor. Och sömnproblem har jag ofta p.g.a. min tinnitus (öronsusning)som susar hela dagen. Är inte alls roligt med den men det finns större problem här i världen.
Vi har ett strålande väder i Florina så vi njuter.

Anonym sa...

Hej!
Jag kan vara lite av nattuggla när alla slagit sig till ro i huset runt 23 med sina tv program och datorer så lugnt och skönt är själv uppe 1-2 timmar till men sen kan jag vakna allt mellan 5-7 beroende på när jag somnade och det är helt underbart med de tysta lugna morgnarna. Njuter i fulla drag och tänk vad mycket man får ut av dagen.
Hälsningar Birgitta S Kungsholmen Stockholm +2 nu