Sidor

tisdag 18 februari 2014

Semmeldags!

Ja, jo, jag vet, fettisdagen infaller inte förrän om två veckor, om man nu ska vara så förskräckligt petig. Men här i Grekland gör vi lite som vi vill och bestämde att det var semmeldags just idag. Och det är i alla fall en tisdag!
Som tur är så har jag en svensk väninna som står för semmelbaket. Själv har jag lagt av att baka (och äta sötsaker) för längesen. Men inga regler utan undantag, så för semlor gör jag alltid ett undantag. Älskar nämligen semlor med riktigt mycket mandelmassa...Så vi satt framför brasan i förmiddags, vi tre svenska väninnor som känt varann i 20 år här i Grekland, och smaskade och pratade, medan vårsolen lyste utanför fönstret.
Min kärlek till semlor fick jag nog med modersmjölken, för båda mina föräldrar var stora semmelfantaster. Men de åt förstås semlorna med varm mjölk. Och eftersom pappa var journalist på lokaltidningen Smålands Dagblad, så fick jag och min bästis Gunilla ställa upp på bild som glada semmelätare på första sidan i tidningen...


8 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst är det gott med semlor! Någon gång kan du väl göra ett undantag i ditt liv med sötsaker. Så jag tycker du behöver inte ha dåligt samvete. Huvudsaken är att man inte överdriver. Och det svenska vetebrödet!! Det är minsann jättegott.

anitaskreta sa...

Du ar ju sa narma semmeldagen man kan komma, i Sverige borjar de ju redan strax efter jul. Jag har gjort semlor redan 2 ggr ocksa....

Grekland nu sa...

Ingrid - Du har helt rätt, ibland måste man få göra undantag!!
Anita - Ja, det är nog inte många som väntar till fettisdagen längre. Du är ju duktig som bakat semlor två gånger!

Monica Pizanias sa...

Nä, vad det verkar frestande! (Inga-Britt, känn dig inte tvungen att besvara mitt Facebookförslag om Friend- jag tycker ibland att det är lite jobbigt med en massa förslag, men jag såg ditt namn via greklandsentusiasten med bild från Naoussa.)
Fram med bakbunken, här ska bakas!

Linda/Candygirl sa...

Vilken underbar semmelbild - den "gamla" alltså... härligt.

Birgitta i Umeå sa...

Ny vacker förstabild igen!

Eva Inathens-Greece sa...

Mums, mums...
Verkligen kul med bilden fran tidningen - helmysig! Och sa roligt att ha for dig som minne!
Ha en fin dag, Ingabritt!
☼☼☼

Grekland nu sa...

Monica - Hoppas dina semlor blev goda! Och självklart svarar jag på din vänförfrågan, inga problem alls med det!
Linda - Ja, visst är den!
Birgitta - Den är tagen en tidig morgon vid soluppgången. Det är sällan man går dit vid den tiden på dygnet, men det borde man nog göra oftare!
Eva - Det är roligt att ha kvar bilder från förr - och ju äldre man blir, desto roligare verkar det som, hm...