Sidor

måndag 3 februari 2014

Stillastående - och rörelse

Just nu känns det som om både jag och hela tillvaron gått i ide. Men man kanske mår bra av såna perioder också, försöker jag intala mej (fast lite tråkigt är det ju). Ganska typiskt för februari, då slår vintern till här och det mesta fryser liksom till is och stannar upp. Men bara tills karnevalen börjar om ett par veckor, förstås! Då kommer vi fram ur våra hålor igen..

En promenad blev det i alla fall, även denna händelsefattiga helg. Vädrets makter hade just silat vaniljsocker över berget, så det kunde man vila ögonen på.

Men det finns något som rör sej. Tyvärr! Och det är jorden. Ön Kefalonia skakades i morse av ännu en stark jordbävning, på 5,9 Richter, lika stark som för en vecka sen. Även om inga dödsfall rapporterats så har både hus och vägar spruckit och ön är försatt i undantagstillstånd. Hörde just en förtvivlad invånare på TV som berättade att de knappt vågat sova inomhus på hela veckan. DN har en notis r.

Till och med här hos oss hade vi ett skalv i fredags natt, på 3,2 Richter. Själv hade jag just somnat och märkte ingenting, men maken sa att hela huset gungade. Epicentrum låg bara ett par mil från Naousa. Nä, sån rörelse kan jag vara utan! Då föredrar jag mitt lugna ide.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så obehagligt med jordskalv! Fast obehagligt är förstås ett för milt uttryck, och tänk vilka kostnader det medför att reparera allt detta! Sten på börda, kan man säga. Ont om goda nyheter i vår värld nuförtiden, ska det bli bättre nån gång?
h. Inga-Britt

Ingrid sa...

Även vi här i Florina känner att jorden skakar lite då och då och det är en äcklig känsla. Synd om alla dom som bor där på ön. Man kan bara hoppas att de hinner bygga upp allt tills turisterna kommer.
Så du ligger i ide. Även jag. Som tur är så är februari en kort månad. Visserligen kan det bli kallt hos oss i mars månad men dagarna är ju då längre och det hjälper. För varje år jag blir äldre så vill jag inte alls ha någon vinter och särskilt då ingen snö. Det räcker uppe i bergen så folk kan åka skidor, de som vill.
h. / Ingrid

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Sten på börda, exakt! Jag tycker verkligen synd om invånarna på Kefalonia. Jordskalv är ju så oberäkneliga, man vet aldrig när de slår till igen.
Ingrid - Vi här upp i norr bor ju ändå i ett område som inte är särskilt drabbat, men när man nån gång känner hur det skakar förstår man hur obehagligt det måste vara med riktigt stora skalv. Och ang vintern så håller jag med dej, ju mildare och kortare vinter, desto bättre...