Sidor

fredag 31 januari 2014

In i dimman


 Igår när jag åkte till sjukhuset i Thessaloniki var hela himlen alldels lilaröd när solen gick upp över den makedonska slätten. En ljuvlig syn. Men idag kan man undra om det finns en himmel över huvudtaget, för nu Naousa gått helt in i dimman.
Ser i svenska tidningar att Melodifestivalen drar igång igen i morgon. I Sverige suger man ju på den schlagerkaramellen i flera månader. I första delomgången ska ju Helena Paparizou medverka, och det är grekerna intresserade av, förstås. Hon anses som en stor artist i sin bransch, så det är många som kommer att följa hur det går för henne.

Här i Grekland har man inte kommit längre än att det häromdan bestämdes att landet överhuvud taget ska delta i Eurovision. Det var inte alls självklart, dels på grund av att det faktiskt kostar en del, men också för att det var public servicebolaget ERT som stod för tv-sändningen - och det stängdes ner ju med buller och bång i somras. Men nu är ett nytt public servicebolag på gång, som heter Nerit, och det tar över Eurovision. Men det dröjer tills vi vet som ska representera Grekland - först ska det bli audition för de artister som vill delta, sen ska sångerna övas in osv. Men till maj ska det väl vara klart...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas ditt sjukhusbesök var av rutinkaraktär! Här snöar det nu, inget jag nånsin gillar, men tyvärr kan jag inte påverka vädret! Ha det bra!
Inga-Britt

anitaskreta sa...

Vilka vackra dim-bilder! Det kan faktiskt vara vackert med dimma också.

Anonym sa...

Fick ett gott skratt där du skrev: "i maj ska det väl vara klart". Man kan ju alltid hoppas.....
Lena

Grekland nu sa...

Inga-Britt - Rutinbesök, ja det kanske man kan kalla det, för det blir täta besök på sjukhuset nuförtiden tyvärr...
anitaskreta - Visst kan det vara vackert med dimma - i alla fall på bild! Det värsta är fukten som går genom märg och ben.
Lena - Haha, jo det är lite grekisk stil även över detta. Men jag tycker om att man inte tar Eurovision så förtvivlat allvarligt, så viktigt är det faktiskt inte tycker jag.