Sidor

lördag 8 februari 2014

Tur man har två tummar

Och så har vinter-OS dragit igång då. Med sedvanliga skandaler och mörka baksidor. Men kanske kommer jag att kolla ibland ändå när andan faller på, alltid finns det väl nån att heja på när man som jag har två länder. Tur man har två tummar. OK, Sverige först, förstås, men sen måste jag väl hålla en tumme för Grekland också. Och för Naousa! För i vartenda vinter-OS sen 1964 har lilla Naousa haft deltagare i OS-truppen, totalt 18 stycken!
I år är det Sofia Ralli, skolkamrat på högstadiet med äldste sonen, som representerar Naousa, hon åker alpint och var med även i Kanada. Så värst mycket medaljer blir det sällan för grekerna (om än någon hittills), men de hänger med i alla fall. Och de får ju alltid gå in först av alla lag vid invigningen...Att just Naousa är så framstående beror väl på att stan har två av Grekland äldsta skidorter, Seli och 3-5 Pigadia. Här är hela det grekiska laget.
Och det var förstås Sofia som tände den olympiska elden på Naousas torg när den passerade stan i höstas.

Men besök från Sverige av kära vänninan E. är betydligt bättre än att kolla på OS! Nu kommer munnen att gå i dagarna fyra, det kan jag lova...

Inga kommentarer: