Sidor

fredag 23 maj 2014

När mörkret faller...

Morgonpromenader har sin alldeles speciella tjusning. Då är hela världen ny och fräsch. Men kvällspromenader är inte dumt det heller. Just i övergången mellan dag och natt lägger sej ett gult och varmt ljus över världen och allt blir liksom stilla (innan nattens fröjder tar vid)
Så igår gick vi ut på den stora hamnpiren, där alla segelbåtarna ligger. Där kunde vi se hur solen gick ner bakom borgen Fortezza.

Segelbåtarnas mastar gjorde vackra mönster i vattnet.
Så småningom hamnade vi på Ali Vafis trädgård, en innergård där man kan äta en bit mat eller bara ta en öl. Och enligt ottomansk tradition så kunde man där ligga till bords, gissa om det var skönt för trötta fötter...


3 kommentarer:

Ingrid sa...

Ingabritt, det är så underbart att läsa din blogg med så jättefina bilder! Jag njuter av det och får resekänslor. Mer behöver jag inte kommentera.
En trevlig helg på Kreta, önskar / Ingrid från faktiskt ett varmt Florina.

Anonym sa...

Hej!
Nyss hemkommen från arbete och läste din blogg med vackra bilder och sen en avslappnad miljö med en bit mat och trötta fötter som fick vila sig så skönt det såg ut! Jag kom ned i varv själv faktiskt?? brukar kunna ta sin tid när man arbetet sent. Vi har skön värme här i Stockholm nu +17 mitt i natten.
Häsningar Birgitta S Kungshomen

Grekland nu sa...

Ingrid - Tack! Kul att du är med på resan, via bloggen!