Sidor

onsdag 30 juli 2014

Familjens flyttfåglar

Våra barn är som flyttfåglar. De prövar sina vingar, de flyger hit och dit. Och sen kommer de hem igen ibland  - och berättar hur dom har det - innan det är dags att flyga vidare...
Precis så har äldste sonen gjort. Han har just flugit vidare till nya horisonter och till nytt jobb.
Till strandpromenaden i Thessaloniki?? Kan man undra när man ser den här bilden. Nej, till en annan plats i Medelhavet där solen skiner och havet är blått. Just det, till Malta. Undrar hur det är där i oktober? Måste nog kolla upp det...på plats...
Annars är den svenska valmyndigheten ute i väldans god tid. Idag damp röstsedlarna  för höstens riksdagsval ner i brevlådan. Så nu måste man bestämma sej - igen. Det blir tredje gången jag röstar i år (två gånger i Sverige och en gång i Grekland). Får väl kolla upp det politiska läget när vi åker till Sverige i mitten av augusti!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dags att kolla brevlådan, alltså. Det gör jag inte såofta, vi har en box bland många andra i byn som är på väg till stan.

Ungar som flyger hit och dit...det går ju ändå ganska lätt att hålla kontakten numera, med SMS och Skype och sånt. Bara att acceptera att de är mer rutinerade på åkande än vad vår generation var. - Om vi inte lärt dem så mycket annat så har vi ändå givit dem lusten att resa.
Monica P

Birgitta Ryås sa...

Flyttfåglar - bra bild på våra barn.
Fattar jag rätt, att äldsta sonen ska vara på Malta - och inte ska tillbaka till Sverige?
Malta låter vackert :-)

Vad roligt att ni kommer till Sverige i mitten av augusti. Kan man våga hoppas att ni kommer en sväng till Norrbotten? Ni är i alla fall mycket välkomna upp om det passar!
Kram!

Grekland nu sa...

Monica - Visst är det härligt att ungarna flyger och far, det tycker jag också! Men det är tur att de tar vägen förbi oss gamle och hälsar på ibland...
Birgitta - Just det, han lämnar Sverige för en soligare tillvaro på Malta (i alla fall för tillfället). Han har fått jobb på ett svenskt företag där. Ang besök i Norrbotten så kan vi väl höras av!