Sidor

söndag 27 juli 2014

Söndagsmorgonpladder om ditten och datten

Nu har även dotter och måg anlänt, så nu är paradiset fullt, som man säger på grekiska. Det är bara att passa på och njuta. När barnen var små kunde jag inte föreställa mej att det kunde vara så mysigt att ha vuxna barn! Men varje ålder har ju sin tjusning (till och med tonåren...stundtals i alla fall...).

Häromkvällen var vi på taverna med äldste sonen och hans musikaliska kompisar. De hade med sej två bouzoukia och en gitarr och sjöng rebetikasånger till långt fram på småtimmarna. Inte så att de var engagerade av tavernan, utan helt spontant. Och folk kom och gick under kvällens lopp, satte sej en stund och sjöng med och gick sen vidare. Gissa vem som saknat detta under den långa svenska vintern...
 Och när vi är många hemma så lagar jag mousaka, med köttfärs, potatis och auberginer. Det var knappt jag ville slakta den här glada auberginen, den liksom hälsade på mej.
Och vad är det här då?? En hund eller en liten häst? När jag köpte den var den i alla fall en bit färsk ingefära som jag skär bitar av när jag kokar te och plötsligt såg den så här gullig ut.
När jag var på bröllop förra helgen i Kastoria hade jag på mej en khakifärgad linneklänning som tillhört min piffiga och modeintresserade mamma. Jag har låtit en sömmerska ändra den något så att den passar mej. Den är klassiskt enkel men med en fin detalj i halslinningen. På etiketten står det att den är made in Sweden av "maria maruschka". Jag fick ett infall och skrev till designerföretaget och frågade när de kom med den här klänningen. Och jag fick ett trevligt svar, att det måste ha varit 1998 som den var aktuell. Så nu vet jag det, nästa gång jag går på fest.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Sådana härliga upplevelser kan man ha och njuta av när man har vuxna barn och som tillika kan spela och sjunga så bra. Jag har ju själv 2 vuxna söner, 42 och 39 år, så jag kan sätta in mig in din situation nu med fullt hus.
Än om mousaka inte är precis så nyttigt så är det himla gott! Man äter det ju inte varje dag. Säger man inte att maten är halva livet? Naturligtvis för dom som numera har råd med det beroende av krisen.

Anonym sa...

Vuxna barn är toppen!Det är de första 17 åren som kan vara lite jobbiga...när det är dags att ta körkort händer det något avgörande i huvudet på tonåringen...
Monica P

Grekland nu sa...

Ingrid - Härligt att även du kan njuta av vuxna barn (och barnbarn för din del!). Och mousaka blir det nog inte mer än ett par gånger om året, skulle jag tro.
Monica - Haha, ja det ligger nåt i det du säger om de första 17 åren...Fast det är härligt när barnen är riktig små också. Angående tonåren så är det fascinerande när dom plötsligt liksom kommer ut ur en tunnel och upptäcker oss andra, men oj vad den tunneln är lång ibland...