Sidor

fredag 18 juli 2014

Sommartorka

Sommartorka råder. Inte den torka som följer på för mycket sol och för lite regn (ingen större risk just nu med nästan dagliga skurar). Utan sommartorka på bloggen som betyder att det inte finns så mycket att skriva om eller att idéerna gått i stå.

När jag jobbade som vikarie på Smålands-Tidningen i Eksjö i mitten av 70-talet rådde det ofta sommartorka. Det fanns absolut ingenting att skriva om, hela Småland hade tagit semester, men vi var ändå tvungna att fylla ett par sidor i tidningen varje dag.
Då hände det att fotografen och jag tog en tur på måfå till nån badplats för att i bästa fall träffa på några tyska turister. Det kunde ju bli en het intervju om vad de tyckte om Eksjös badvatten.

Här i Naousa råder det inte samma sorts torka som i Eksjö, här sjuder det av liv på kvällarna och alla caféer är fullsatta. Det finns sommarbio, teater och byfester. Men ibland sinar bloggidéerna ändå. Kanske mest för att det är fullt upp just nu med matlagning, tvätt och umgänge när sönerna är hemma och då får bloggen vänta.
För inte tycker ni väl att det är särskilt spännande att höra om grannarnas specialhiss? Ibland när vi sitter på balkongen far det förbi påsar, väskor och korgar. Det är grannarna som bor tre trappor upp utan hiss som forslar upp persikor, matkassar eller vad det nu kan vara, genom att binda fast dem i ett snöre. Grekisk påhittighet och småländskt entreprenörskap, ja de har en del gemensamt, tycker jag...


6 kommentarer:

Ingrid sa...

Du har så rätt, Ingabritt. Vad ska man skriva om varje dag särskilt på sommaren. Men där ser man vad grekisk påhittighet kan erbjuda på. Även i huset där jag bor, med 5 våningar, har grannen på första våningen satt upp någon slags kran med en stålkorg. När de börjar elda på hösten så fyller de korgen med ved och hissar upp den på deras balkong. När veden är slut så hämtar de mer från deras stora lager som de har i en by lite utanför Florina.

Grekland nu sa...

Ingrid - Såna där vedkorgar har några andra grannar och de lastar veden i en skottkärra som de drar upp och ner med en vajer...Ser lite otäckt ut ibland, faktiskt, men de slipper ju bära!

Anonym sa...

Vår gammeljaja hade en korg som hon hissade ner när bagaren kom, och grönsakshandlaren o.s.v, och slapp gå i trappan. Slanten låg i.
Jag har den korgen nu och tänker på henne när jag ser den.

Inga-Britt, inte måste du skriva om du har annat att göra eller inte har lust!!

Vi som läser vad du skriver blir glada när det finns något nytt, men fattar ju att det inte går att skriva varje dag.

Monica P
Monika M Ringborg sa...

Härlig hissanordning. Det skall jag nog börja med hemma i Sverige!

Har också märkt att det är lite sommartorka i min blogg också. Det händer inte så mycket, att plantering av nya blommor blir en stor händelse eller att man blir underhållen av måsar eller känner att ett åskväder livar upp - haha!

Men det är skönt att små saker kan bli stora också!

Grekland nu sa...

Monica - Ja, inte så dumt med såna där korgar om man har skröpliga ben! Sen är det väl så att ingen tvingar mej att skriva, men det känns inte bra om det går för många dar utan ett inlägg! Så då får man gnugga skrivknölarna lite extra...

Grekland nu sa...

Monica P och Monica Ringborg - Jag har svarat på era kommentarer (och publicerat dem båda!), men av någon anledning syns dom inte här! Så ge inte upp, jag läser med stor glädje era kommentarer!!