Sidor

måndag 21 juli 2014

En festlig helg i Kastoria

Ett bröllop fick oss ut på utflykt i helgen. En utflykt på vägar där det varnas för björn...Fast vi såg ingen annan björn än den på skylten.
Bröllopet hölls i Kastoria, den fina lilla stan som ligger vid en stor sjö.
Där kan man strosa en lugn söndagsförmiddag och dricka kaffe alldeles vid vattnet.

Och se på fåglar - STORA fåglar (och på fosterländska båtar...).
Och eftersom det skulle vara för långt att åka hem på natten så sov vi över på samma hotell där festen hölls, hotell Loggas i byn Sidirochori, på 1000 meters höjd över havet. Utsikten från rummet över Kastoria och sjön gick inte av för hackor.
Självklart tog vi oss ett dopp i bassängen också. Bassängen har samma form som sjön.

Vigseln hölls i en av Kastorias 80 (!) kyrkor. Det är en bysantinsk kyrka från 1000-talet och nästan bara brudparet fick plats inne i kyrkan.
Och på kvällen, när det var färdigdukat för fest runt bassängen, så blev det så här stämningsfullt.


3 kommentarer:

Ingegerd sa...

Åh så trevligt. Även jag har suttit på en av restaurangerna vid sjön. Men den gången var det ett åskväder som var i annalkande. Inte så stämningsfullt som på dina fina bilder.
Tack för alla trevliga platser och utflykter du delar med oss.

Ingrid sa...

Staden Kastoria är ju en mycket gammal stad och berömd för alla sina många kyrkor. Och vilket läge den har! Jag har en god vän där och enligt hans åsikt skulle staden kunna ha varit ännu vackrare om bara borgmästarna hade brytt sig om det i det förgångna. Västra Makedonien har många vackra platser som är dock okända för politikerna har inte haft det stora intresset att lägga ner så mycket möda angående turismen. Och nu med krisen har de väl andra bekymmer. Egentligen synd.

Grekland nu sa...

Ingegerd - Kul att du har varit där! Det där åskvädret du pratar om kom visst till oss i Naousa idag istället...
Ingrid - Säkert finns mycket att göra och förbättra i Kastoria, men strandpromenaden är i alla fall jättefin. Och det finns så många fina platser i västra Makedonien, precis som du skriver.