Sidor

torsdag 10 juli 2014

Vid kajen i Volos

Hemma igen och tvättmaskinen går för fullt. Alla härliga dagar har ju ett slut. Men hemma är också bra, det är ju själva basen i tillvaron. Och när bortavarande barn nu börjar drälla in lite smått så fylls huset av sjudande liv.
Men några bilder till från Volos får det bli. Varje gång jag är där fotograferar jag den fina Argo, som ligger vid kajen (och kanske är det händelsevis nån läsare som inte har sett den förut...). Båten med sina åror är konstruerad enligt urgamla historiska förebilder och gjorde 2008 en två månader lång resa runt Adriatiska havet.
Enligt mytologin var det ju Jason som tillsammans med 50 sagohjältar reste med Argo, från Iolkos (som låg ungefär där Volos ligger idag) till Kolchis vid Svarta havet för att hämta det gyllene skinnet. Ja, ni kan säkert historien bättre än jag.
Men även moderna segelbåtar har sin tjusning, där de ligger vid Volos breda strandpromenad i sällskap med månen. Igår kväll promenerade jag där (medan maken hade astronomilektion) för att komma till utomhusbiografen som visade filmen "The best offer". Riktigt spännande film, faktiskt. Och kvällen var alldeles ljum.


Inga kommentarer: