Sidor

fredag 29 augusti 2014

En utlandssvensk på hembesök

Nu öppnar vi den semesterstängda bloggen igen! September är snart här och det känns bra med en nystart. Och vet ni att bloggen faktiskt fyller sju år i september - helt otroligt, tycker jag.

Och vi lägger Sverige till handlingarna för den här gången. Kära gamla Sverige, som tyvärr inte visade sej från sin bästa sida när det gäller vädret. Därför kunde vi inte njuta så mycket av själva landets skönhet. Men allt umgänge med goda vänner och släktingar väger mycket tyngre än vädret, så vi är såå nöjda ändå.(Bilderna visar Sverigeresans start: järnvägsstationen i Naousa...)

Några intryck från en utlandssvensk på hembesök: Det byggs precis överallt! Vart man än vänder sej så ser man lyftkranar.

Och det byggs supermodernt. Så modernt att man knappt fattar att det överhuvudtaget är hus det handlar om...


Men som tur är så finns det också klassiska vackra vyer kvar!
Vi var på bio i centrala Stockholm och såg Magic in the Moonlight. Innan filmen började kom en anställd in och hälsade oss välkomna och berättade bl a om var toaletten ligger. Personligt och trevligt! MEN, jag står inte ut med att alla sitter och prasslar med godispåsar under filmen. Att svenskarna är riktiga gottegrisar hade jag glömt.
Resan avslutades ovan molnen, förstås (ser ni ljusfenomenet?). Så fort vi steg ner på grekisk jord tog värmeböljan slut och i morse duggregnade det. Nu ska jag ta mej en tur till kvartersbutiken och fylla på det tomma kylskåpet...

  

4 kommentarer:

Monika M Ringborg sa...

Ja usch ja, det byggs överallt - vägbyggen, länkar, hus ... iaf i Stockholm, men även i förorterna. Överallt där jag befunnit mig under de senaste 10 åren har det byggts, renoverats mm.

Men, tänker jag - folk har jobb!

Fina bilder. De jag tycker bäst om är den av stationen i Naussa och den från flygplanet. :-)

Ingrid sa...

Vad kul att bloggen är öppen igen. Nu känns det lite grann att sommaren är snart slut än om vi har fortfarande fint väder i Florina i förhållandevis till årstiden. Och på måndag börjar svärdottern, förskollärarinna, att jobba så då börjar barnpassningen igen för mig så då kommer man in i rytmen igen.
Fin bild från flygplanet. Men de där moderna husen är inte alls min smak. Skulle tro att det inte är många som tycker om den här stilen. Vilka turister åker till ett land för att titta på moderna hus?
En trevlig veckohelg. / Ingrid

Anita Wag Agrimanaki sa...

Välkommen tillbaka!

Grekland nu sa...

Monica - du har rätt, byggkranar betyder jobb och utveckling! Men ibland blir man lite trött ändå på den "utsikten". Jag gillar också bilderna från Naousas järnvägsstation!
Ingrid - visst känns det som att sommaren snart är slut, även om vi i Grekland nog får en del värme i september också. Jag gillar heller inte de supermoderna byggnaderna, de är bara FÖR mycket.
Anita -Tack!!