Sidor

måndag 11 augusti 2014

På första parkett

 Det är mycket fullmåne just nu, i alla media...men ett par bilder till får det bli, även om ingenting går upp mot att njuta av månskenet i direktsändning, så att säga. Vädret hos oss var helt perfekt igår kväll, det var klart, varmt och stilla, så månen fick verkligen visa upp sej från bästa tänkbara scen. Vi var bjudna till en stor villa uppe i bergen tillsammans med ett 20-tal andra och i deras trädgård satt vi på första parkett när månen steg upp på himlavalvet. (Men inte tyckte jag den såg större ut än annars, tyckte ni?)
Vi åt, drack, läste dikter om månen och sjöng. Det blev en ljuvlig kväll som hade kunnat fortsätta hur länge som helst. Men halv två bröt vi upp, först av alla (förstås), och värdparet utbrast: Varför ska ni gå SÅ TIDIGT? Jag säger bara - greker! I gott sällskap orkar de hur länge som helst, de har helt enkelt inte samma sömnbehov som andra människor...


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var på Kefalonia och kom hem igår kväll, vi kände av lite jordskalv måndag kväll och natt till igår. Vet du något om det? Vart i Grekland kändes det? Bara i Kefalonia eller?
Med vänlig hälsning,
Anki

Grekland nu sa...

Anki - hej! Det var flera skalv i havet utanför Zakynthos i måndags kväll, på mellan 3,4 och 3,6. Kanske var det dom skalven du kände. Såna skalv är det hela tiden, det får man leva med i det området, tyvärr! Men obehagligt är det, tycker jag.

Anonym sa...

Tack för ditt svar, ja var nog dessa vi kände. Misstänkte att det var rätt vanliga men personalen på restaurangen visade att de blev oroliga så det var mest det som oroade oss,
Tack igen:)