Sidor

fredag 26 september 2014

Ljus i tunneln?

"Klassiker tillbaka som svensk sommarfavorit" läser jag i SvD. Det handlar om att antalet resebokningar till Gekland ökade med 25 procent i år jämfört med förra året och att Grekland därmed gått om både Spanien och Turkiet, enligt Ticket. Och det märks! Det var otroligt många svenskar på Kreta nu i september, fler än nånsin säger dom som vet, Och på TV sas det häromdagen att skandinaverna "intagit" Aten - och att de dessutom handlar frikostigt! Att ha det ljuvligt skönt medan man samtidigt hjälper ett land i kris är väl ingen dum kombination...


Man kan ha olika syn på det här med krisen (typ maken och jag), men jag tycker nog ändå att det känns som om krisen nått sin botten och att varje steg som tas nu leder uppåt. Lååångsamt går det, men fallet neråt har i alla fall stannat av. På filmfestivalen som pågår i Naousa finns en utställning som vill ge ungefär samma budskap, att det finns ett ljus i tunneln. Eller vad tycker ni andra som bor i Grekland? (Tyvärr vet jag inte namnet på dem som gjort affischerna).

Nu ska jag gå till festivalen och lyssna på en Master Class med regissören Pantelis Voulgaris,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Från botten finns bara en väg, och den bär uppåt! Tyvärr är läget i övriga Europa inte heller det bästa, så många turister reser så billigt de kan, men
Grekland ligger bra till prismässigt tycker jag. I år har jag inte kunnat resa till Grekland, känns som en stor förlust och en saknad. Bättre lycka nästa år hoppas jag!
h. Inga-Britt

Grekland nu sa...

Inga-Britt - så är det ju, att när botten är nådd så finns det bara en väg uppåt, det är min åsikt också. Synd att du inte kunnat komma till Grekland i år, hoppas du lyckas nästa år!

Ingrid sa...

Håller med om det att botten har nåtts så det kan verkligen bara gå uppåt, visserligen mycket, mycket långsamt, men ändå. Men man får inte glömma alla de som är fortfarande arbetslösa, dålig ekonomi osv. osv. Å andra sidan så har det blivit lugnare på gatorna i Atén och Saloniki ang. demonstrationer. Folk har väl blivit trötta på alla demonstrationer med tyvärr många slagsmål. Dessutom spelar ju krisen i övriga Europa också en roll. Hade den inte varit så stor så hade Grekland nog kunnat få ett större stöd.
En trevlig veckohelg.

Anneli sa...

Visst känns det lite som att det är på väg uppåt!
Vad gäller turismen i sommar så har den i år här nere på Peloponnesos varit det bästa på länge vilket har märkts tydligt och många hotell här har fullsatt till mitten på oktober!

Monika Ringborg sa...

Det är toppen!

Grekland nu sa...

Ingrid - Ja, arbetslösheten är tyvärr fortfarande förfärande stor så det dröjer nog innan hjulen börjar rulla. Men fallet nedåt har i alla fall stannat upp, alltid något.
Anneli - Det är verkligen tur att det varit ett gott turistiskt år för Grekland, hoppas det fortsätter så!