Sidor

måndag 29 september 2014

Festivalen är överFyra dagars filmfestivalande är finito. Över 200 kortfilmer - de flesta av mycket hög kvalitet - har visats på Naousa International Film Festival (NIFF). Filmer från hela världen - men inte en endaste liten filmsnutt från Sverige! Och jag som gör vad jag kan för att göra festivalen känd i Sverige...

I år hölls festivalen i de två nyrenoverade fabrikslokalerna Vetlans där det förr tillverkades filtar.
Stora härliga lokaler, men tyvärr räckte inte de 240 sittplatserna långt när folk vällde in på kvällarna, så många fick vända hem igen. Själv hade jag kontakter: yngste sonen var volontär i organisationskommittén och han reserverade alltid plats åt mej och väninnan.

 Ordförande i juryn var den kände regissören Pantelis Voulgaris. Han berättade i en Master Class att det mest spännande med att göra film är att samarbeta med skådespelarna, vilket gör att manuset förändras hela tiden.
Och på avslutningen såg det ut så här på scenen. Massor av barn och ungdomar på scen. Förutom alla volontärer så var det också skolbarn som spelat med i ett par kortfilmer som spelats in under festivalen. Härlig stämning med hopp för framtiden!

Tolv grader varmt och sol utanför fönstret. Ser ut att bli en fin höstmåndag!

Inga kommentarer: