Sidor

söndag 21 september 2014

På krokodiljakt

Idag gick vi på krokodiljakt. Vi letade närmare bestämt efter krokodilungen Sifis, hela Kretas lille gunstling (jodå, han heter så...).
För er som inte ser på grekisk TV kan jag berätta att någon för några månader såg (och filmade) en krokodil i en stor damm utanför Rethymnon. Och krokodiler finns förstås normalt inte på Kreta eller i Grekland. Så det blev stor uppståndelse, folk blev som tokiga och kom resande för att hitta den. Vissa personer gnuggade händerna och tryckte upp tröjor och andra souvernirer med krokodilen på...Och i folkmun fick han heta Sifis, ett vanligt kretensiskt namn.
Men inte heller vi såg någon krokodil förstås, bara en stor och fin damm och strax intill en ravin som man kan promenera i. Så vi gav upp jakten och åkte till havet för att bada istället. Troligen sista doppet för i år för mej, för i morgon bär det norrut igen.

2 kommentarer:

Ingegerd sa...

Jaha, då har Kreta fått sitt eget Storsjöodjur. Inte heller det har man sett i Storsjön, Jämtland men man gör precis som på Kreta. Man gör lite business av det. Och varför inte. Vackert foto som alltid.

Monika Ringborg sa...

Ja, varför inte Ingegerd, eller också gillade inte krokodilen uppmärksamheten, så han smög iväg igen. :-)