Sidor

lördag 19 april 2008

Balkongfägring...


Nu ska snart min balkong få färg och fägring... köpte på marknaden idag ett tiotal pelargonier. De flesta är inte utslagna, så än ser dom inte mycket ut för världen, men snart! Snart kommer balkongen att vara full av rosa, lila och röda blommor (hoppas jag i alla fall!). Den här tiden är det ju full fräs på växtligheten här, så de slår nog snart ut...

Ja, det är ingen stor balkong vi har - men den är naggande god... Framför allt befinner den sej hela dan i skuggan, och i Grekland är det ett stort plus, för i solen står man bara inte ut. Trångt är det som sagt, men vi sitter där i alla fall och njuter, äter, läser och umgås från och med nu och fram i oktober, den blir som ett extra rum.

Just nu är det 21 grader på balkongen. Solen har just gått i moln, men tittar nog fram igen snart.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Tant Matilda sa...

Jag har börjat läsa Din intressanta och roliga blogg.Jag är svag för Grekland och själv gift med en grek men jag kan förstå att jag tillhör generationen före dej.
Min man och jag träffades i början på 60-talet och gifte oss 1966.Han kommer från Athen så vi bodde där.
Sedan fick vi ett infall att vi skulle bo i Sverige ett tag så han fick lära känna mitt land.Det skulle bara bli en kort parentes på högst ett par år.Men sedan kom
militärjuntan......... och nu har det gått 42 år och parentesen är fortfarande inte sluten.Förbaskade generaler !!!!????
Καλο Πασχα och jag hoppas att Du snart är helt frisk.
Anna-Lisa.

Grekland nu sa...

Oj, vilken lång parentes!! Men jag hoppas ni kunnat besöka landet då och då i allafall...Καλό Πάσχα till dej själv (även om ni väl redan firat påsk förstås).

Tant Matilda sa...

Jojomänsan,rest har vi gjort.Vi har korsat Europa nästan varje år och våra barn har gjort den turen från babystadiet och tills dom blev vuxna.Nu för tiden flyger vi,man blir lat med åren.
Apropå påsk så har vi alltid firat den grekiskt,julen däremot på svenskt sätt.
Ha det så bra; lite avundsjuk är jag allt för det är så fint i Grekland vid påsktid.