Sidor

måndag 28 april 2008

Vems ägg är starkast??




Och så var den redan slut, påsken...Annandagen är snart till ända och sen är det vardag igen, i alla fall i två dar, för sen är det första maj och dags att ut och grilla igen...

För oss betyder annandag påsk för det mesta att vi åker till byn Lefkadia, strax utanför Naousa, för att titta på tävling i ägg-knackning. Jodå, man kan tävla i det också. De som är riktiga fanatiker samlar starka ägg i flera månader inför den här tävlingen, fråga mej bara inte vad de går efter, det är en hemlighet säger dom...

I vilket fall som helst så samlas hela byn på idrottsplatsen och tittar på hur ett antal personer knackar ägg med varann och när det blir paus så dansar byns barn folkdans. Och så bjuder kommunen på gratis grillspett och dricka. En småtrevlig folkfest, det är vad det är.

Som tur var så dök solen upp igen idag, efter ett par dars frånvaro (faktum är att det snöade på bergstoppen i lördags!!), så både äggknackarna och alla andra som idag grillade på sina lantställen fick en fin dag.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Madicken sa...

Det där med äggknackning känner jag igen men minns ej i vilket sammanhang...

Grekland nu sa...

Om jag inte minns fel så finns det nån tradition med äggknackning i Skåne också...det har nåt att göra med sjömän tror jag. Är det nån som vet mer om det?

Musikanta sa...

Är äggen råa eller kokta? Och hur går äggknackningen till? Vilka fina folkdräkter som personerna har på fotot!

Grekland nu sa...

Äggen är kokta sedan länge - annars hade det nog blivit en enda äggröra av alltihop...Exakt hur reglerna är vet jag inte, men var och en har ett visst antal ägg och sen knackar man med varann i en viss ordning tills en vinnare återstår med flest hela ägg.