Sidor

torsdag 25 mars 2010

Den blåvitas dag


Idag vajar den blåvita i vinden och avtecknar sej mot den gråblå himlen. Det är nationaldag och idag minns man hjältarna från 1821 som gjorde uppror mot det osmanska riket.

Och alla skolbarn går i parad. Men det slipper jag titta på nu, eftersom vi inte längre har några skolbarn. Skönt, har aldrig gillat det där fosterländska drillandet. Men det är rätt fint med alla flaggor.

Vi gjorde istället en betydligt mer avslappnad "parad" uppe bland fruktodlingarna. Och nu, kanske sist i landet, börjar även Naousas fruktträd blomma! För stan ligger inte bara långt norrut, den ligger också på 300-400 meters höjd över havet, så blomningen kommer igång lite senare här.

Men nu står plommonträden i full blom.

Medan de ljuvligt rosa persikoblommorna just precis NU har börjar öppna sej!

Sen firar man idag även Jungfru Marie Bebådelsedag, förstås. Och det betyder att alla som heter Evangelia och Vangelis har namnsdag. Så kvällen kommer nog att avslutas på nåt namnsdagskalas, skulle jag tro...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Andreas sa...

Nemen?! Det är klart det ska firas till det ultimata, och hedra dem som krigade för friheten och förlorade sina liv!

Grekland nu sa...

Andreas - Jodå, jag tycker också man ska fira och minnas dem som kämpat, helt klart! Och att fira nationaldagar är också bra, särskilt i ett land som gått igenom så många krig som Grekland. Men att gå i parad kanske man inte måste göra? Jag tycker det där med parader känns lite otidsenligt.

Grekland nu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tina sa...

*viftar med grekiska flaggan*

Eva sa...

Var precis i Aten och måste säga att det var fantastiskt att se blommande träd och känna vårsol mot kinden!

Laura sa...

På tal om plommonträd - visst har ni också de där gröna, lite sura och hårda plommonen som mognar i början av juni? Vad heter de i Grekland?