Sidor

torsdag 8 april 2010

Milleniumfeber

Det råder en lätt Milleniumfeber i Grekland. Här som på så många andra håll i världen.

Det där med deckare är inte lika stort här som i Sverige. Men Stieg Larsson har ändå gått hem. Och just nu ligger tredje boken i serien, Luftslottet som sprängdes ("Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας") på de flesta bokhandlares topplistor. I min favoritbokhandel i Thessaloniki, Protoporia, ligger den just nu etta.

Och hos förlaget Psychogios som gett ut de tre böckerna finns boken med bland de tio böcker som säljs mest just nu. Alla de andra nio är grekiska böcker, bara Stieg Larsson är utländsk författare. Dessutom är Larsson utsedd till månadens författare hos förlaget.

Men usch vad böcker är dyra i Grekland! Finns knappt en enda bok, utkommen på ett grekiskt förlag, som kostar under 20 euro. Och då handlar det om böcker med mjuka pärmar.

Min nästa bok att läsa blir Kallifatides "Herakles". Inköpt i Sverige för 69 kronor. Som hittat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

10 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Häftigt att de här böckerna har spridits så stort i världen!

Eva Henriksson sa...

Kallifatides är underbar. Jag var på ett föredrag och han är nog den nest ödmjuka människa jag kan tänka mig. Boken om hans gamla mor rekommenderas.

Tina sa...

Du borde planera in ett Sverigebesök under bokrean! Det går att hitta riktig fynd för så lite som 29-49 kronor!!!

Mini sa...

Håller med om att böckerna är dyra här - har betällt en bok till min universitetskurs, nästan omöjlig att få tag i här och 200 kr dyrare än i Sverige - ännu en vara som är dyrare än i Sverige (ej förvånad).
Häftigt med Milleniumfeber i Grekland!

Annika sa...

Ja, det är verkligen KUL!!
Här i US är han ju stor också!! Böckerna ligger ständigt på bästsäljarlistan.
Man blir glad och stolt!!
Jag gillar också de böckerna, trots att jag annars verkligen INTE tycker om deckare...ick!!
Ha det så bra!!

eija sa...

På vår närmaste bokhandel kostar Larssons böcker med mjuka pärmar 9,40 € och med hårda 26,40 €!
Jag tycker om att besöka antikvariat och har gjort fina fynd där, t.ex. böcker av Kallifatides och Kazantzakis! Jag har "Brännvin och rosor" men vad heter Kallifatides´ bok om sin mor på svenska? Den boken känner jag inte.

Vad tänker du: läser greker mycket, alltså böcker, såsom jag har hört? Det finns ju hemskt stora bokhandel t.ex. i Aten.

Marianne sa...

Kul! Jag såg också Stieg Larssons böcker när jag var i bokhandeln i går. Dessutom fick jag syn på Camilla Läckbergs Isprinsessan, på finaste displayen! Tyvärr fick jag inte fotografera : (

Grekland nu sa...

Freedomtravel - ja visst är det kul!
Eva - Jag tycker också han är en fantastisk författare. Har hört honom berätta i flera tv-program och det är en njutning. Boken om hans mor är underbar!
Tina - faktum är att det var lite bokrea kvar när jag var i Sverige i vintras och nog kikade jag runt på böckerna. Men tyvärr så är ju böcker tunga så det blev inte så många ändå.
Mini - Jaha, så även universitetes litteraturen är dyr! De enda böcker som är lite billigare är böcker som är utgivna på utländska förlag. Eftersom jag inte har några problem med att läsa grekiska så får det bli biblioteket för min del.
Annika - jag sträckläste dem också, de var ju SÅ spännande. Det är en enorm framgång för honom, synd att han inte fick uppleva den.
eija - är detta priser i Finland? Alltså lite dyrare än i Sverige men något billigare än i Grekland. Boken om Kallifatides mor heter Mödrar och söner och rekommenderas varmt.
Marianne - var det böcker på arabiska eller engelska? Jaså du fick inte fotografera - jag frågade inte ens, utan tog en bild utan blixt...

eija sa...

Tack Grekland nu! Jag vill absolut söka upp denna bok av Kallifitides.
Ja, priserna är i Finland.

Marianne sa...

De var på engelska, jag vet inte om de finns på arabiska.

Jag frågade inte, men de "tog" mig innan jag hann bränna av någon bild ...