Sidor

torsdag 22 april 2010

Om att leva livet

Då och då arrangeras filmkvällar i Naousa av stans studenter som bildat en filmklubb. Man visar en dvd på stor duk i all enkelhet, med gratis inträde för alla.

Och igår var det dags för filmen The bucket list. En två-tre år gammal film med Jack Nicholson och Morgan Freeman. Det räckte att jag hörde dessa namn så bestämde jag mej för att gå, för de hör båda till mina Hollywoodfavoriter.

Platsen var stora aulan i Naousas högskola. Visst är det en fin plats? Högskolan är inhyst i en gammal renoverad fabriksbyggnad från 1800-talet och utsikten neråt slätten är underbar.

Och filmen var mycket bra. En sån där film där man både skrattar och gråter, ibland på samma gång (fast mest skrattar, för Jack Nicholson är suverän). Den handlar om två äldre män, helt olika till karaktären, som båda fått cancer och ett halvår kvar att leva. De gör upp en lista på allt de vill hinna göra och sen bär det av.

Vänta inte till i morgon, fånga dagen, lev livet, njut av nuet! Alla såna där uttryck virvlade runt i skallen när jag gick därifrån. Började fundera på vad jag skulle skriva på en sån där lista. Inte helt lätt, kräver en funderare...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

Marianne sa...

Kanske en rätt bra idé, att göra en lista över det man vill och sedan göra det, för en vacker dag kan man det inte längre.

Tina sa...

Tack för filmtipset!

eija sa...

TACK! Just nu när det SNÖAR (!) och farfars begravning är i morgon, jag känner mig SÅÅÅÅ deprimerad av något skäl, kommer här gubbarnas tankar om livet just på rätt tid!!!
TREVLIGT VECKOSLUT!

Grekland nu sa...

Marianne - ja egentligen är det dumt att vänta tills man blir sjuk, för ingen av oss vet ju något om framtiden
Tina - varsågod!
eija - Ja faktiskt tycker jag man blir glad av den här filmen, trots att det handlar om två sjuklingar. Hoppas du ska känna dej bättre snart!

Laura sa...

Vilken bra idé att ordna med gratis filmkvällar åt alla! Den filmen tittade jag på förra året tillsammans med Ahmet och strax efter det började jag skriva min egen lista. :) Dock så innehåller den nog mer platser som jag vill besöka än saker som jag vill göra, men det är väl lite samma sak ändå! :)

kram!

Grekland nu sa...

Laura - jaha, så du har påbörjat din lista! Jag går fortfarande och funderar lite, och jag tror nog även min lista kommer att innehålla ganska mycket resor...däribland ligger Istanbul väldigt högt upp!

Anna sa...

Det var en bra film, tänkvärd!