Sidor

torsdag 6 maj 2010

Dagen efter-stämning

Det råder en dagen-efterstämning i Grekland idag. Dagen efter de fruktansvärda kravaller igår som krävde tre oskylda människors liv i Aten. Alla är oroliga, ledsna och undrar vad som ska hända härnäst.

Det tuffa sparpaketet har nyss röstats igenom i parlamentet, men trots det ordnas ikväll nya stora demonstrationer. Måtte allt gå lugnt tillväga ikväll! Låt oss hoppas att de där vandalerna har vett nog att hålla sej borta idag! För efter det kaos som bröt ut igår så är det lätt att glömma bort att innan vandalerna, som är en grupp för sej, påbörjade sitt krig mot polisen, så hade mellan 30 och 50 000 personer faktiskt demonstrerat lugnt och värdigt.

Själv har jag idag haft fullt upp att göra reportage för Kyrkans Tidning om krisen. Har pratat med kyrkoherden i Aten, läs här, och har också intervjuat en helt vanlig familj här i Naousa om hur de drabbas av de nya sparkraven. De var mycket oroliga och uppgivna. "Sparpaketet är rena dödsstöten för familjens ekonomi" sa de bland annat.

Och i morgon lämnar vi Grekland i sticket - och åker på en lillsemster till Bulgarien! Där blir det till att tanka billig bensin, så dyr som den blivit här...

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Egentligen känns detta lite löjligt att skriva som kommentar i detta inlägg, men.... jag gör det ändå -

Har du kollat in detta http://www.bringthemback.org/

i övrigt har vi ju full mediabevakning här hemma om läget hos er just nu och inte så mycket mer att säga.

Sedan hoppas jag du har det bra, har läst igenom dina senaste inlägg, men bloggtiden är knapp numera. Kram från göteborg

Grekland nu sa...

Marlene - ja, jag har sett den där videosnutten - den är jättebra! Kram tillbaka!

eija sa...

Ha en trevlig och uppfriskande semester i Bulgarien! Man måste verkligen ha något annat att tänka nu i denna situation.

Tina sa...

Ha det så trevligt i Bulgarien!

Saltistjejen sa...

ja jag såg på nyheterna igår. ojoj! Hoppas verkligen att det hela utvecklas till något bra så småningom men jag förstår också folks oro samt kaoset som uppstår även om jag inte på något vis försvarar det.
Hoppas helgen blir något lugnare ändå.
Kram!

Musikanta sa...

Skönt att kunna åka ifrån allt elände och få lite semester! Hoppas den blir trevlig - vi får väl rapport därifrån så småningom. Kommer att lusläsa KT nästa nummer...

MM, som är med i kyrkorådet och fullmäktige i den nya sammanslagna församlingen Söderköping Sankt Anna, får ju den varje vecka i brevlådan.
Ha en skön semester och många kramar från Ingrid/Musikanta

Grekland nu sa...

eija - Ja det var SÅ skönt att bara glömma allt ett par dar.
Tina - Tack!
saltistjejen - ja det är bara att hoppas att situationen i Grekland nu går mot det bättre, att vi nått botten. Och helgen var definitivt MYCKET lugnare, det var så skönt att bara koppla av
Musikanta - allting var ju lite extra kaotiskt här i Grekland dagarna innan vi åkte och jag hade fullt upp att skriva om krisen, så det blev en stor kontrast sen att varken ha TV eller internet. Tror reportaget blir ganska stort i KT.