Sidor

lördag 29 maj 2010

På tal om grekisk mat

Idag skriver tidningarna om Alexandra Pascalidous kokbok "Min stora feta grekiska kokbok". I Svenskan får vi ta del av några recept. Och visst ser det läckert ut. Det brukar det ju göra i kokböcker.

Och det är inte svårt att laga både god och hälsosam mat just nu när naturen fullständigt vräker produkter över oss! Själv har jag just gjort grönsaksröra (igen) på zuccini, paprika, tomater, persilja och olika sorters lök. Allt inhandlat imorse av handlare på basaren som odlar biologiskt.

Sen köpte jag ett par kilo färska rödbetor. Några av dem är nu kokade och ska bli sallad med olja och citron (både rotknölar och blad). Måste också göra en provsallad av rödbetorna med majonäs och yogurt inför nästa söndags matfestival i Thessaloniki, då vi i svenska föreningen bl a ska bjuda på rödbetssallad.

En grön sallad med linfrön, oliver, valnötter, fårost och olivolja blir gott till.

Det här är MIN högst personliga mat idag. Maken äter fisk hos svärmor och mellansonen, som är köttätare av stora mått, får makaroner med köttfärssås...Smaklig måltid!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

eija sa...

Så härligt nu med allt grönt och rött. Jag tror att jag ska njuta nästan helt och hållet av färska frukter och grönsaker under två följande veckor. Efter ett par timmar börjar mitt äventyr i sommar. Näsan pekar först mot Aten och sen till Peloponnesos och Kefalonia.
Ha det bra! Vi "ses" efter ett par veckor.

Marianne sa...

Medelhavsmat ÄR gott, och så nyttigt sedan!

Grekland nu sa...

eija - passa på och njut nu av frukt och grönt och av sol och värme! Hoppas du får en riktigt skön semester!
Marianne - instämmer till fullo!