Sidor

söndag 30 maj 2010

Stjärnor, musik och konst

Det som var tänkt att igårkväll bli ett evenemang utomhus med stjärnhimlen som tak fick vi bara fantisera om. Himlen var nämligen täckt av svarta åskmoln och det kom skurar titt som tätt.


Så ca 200 personer fick istället klämma in sej i kafeterian i kulturcentret vid Aristoteles skola. Först för att lyssna på maken som berättade om stjärnor och planeter och sen för att lyssna på underbara sånger om månen, solen och stjärnorna. Bland annat sånger av Manos Chadjidakis, vars sånger är oslagbara i sammanhanget.

Kompositören Manolis Rasoulis medverkade också genom att läsa en text han skrivit.

Trots besvikelsen över att det inte gick att vara utomhus så blev det en smått magisk kväll ändå till sist. Och fullmånen lyste stark bakom Aristoteles när vi gick hem vid midnatt (även om den på bilden bara ser ut som en liten ynka prick).

Och idag blev det, förutom promenad, cafébesök, middagsvila och inläggning av rödbetor, också besök på en konstutställning igen för min del. Den här gången är det lärarna som undervisar i stans olika konstkurser som visar egna verk.

En av de duktigaste och mest erkända är gode vännen Nikos Bliatkas. Han har även ställt ut i Fisksätra utanför Stockholm.




Det fanns olika typer av konstverk och alla hade sin tjusning.

Nä, nu ska jag kolla på Dancing with the stars, som alltid på söndagskvällen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den där kvällen skulle jag gärna ha varit med på!
Monica P