Sidor

torsdag 8 mars 2012

HamnpromenadIdag tog jag mej en promenad i Ierapetras hamn. Där var alldeles vindstilla och lugnt och vinterstormarna kändes långt borta. Som i alla hamnar satt gubbarna och filosoferade vid sina metspön. Och snön lyser fortfarande vit på berget i bakgrunden.

De här rejäla stenblocken fungerar som vågbrytare. Men just idag behövdes de inte.

Det här är vyn från piren och in mot själva stan.

På eftermiddan åkte dottern och jag till Makrigialos, som ligger några mil från Ierapetra. Där har många svenskar semestrat på det stora Sunwing resort. Men idag var det folktomt på strandpromenaden.

Ett litet café hittade vi i alla fall för att kunna dricka en kopp kaffe.

Dagen avslutades på ett mysigt ställe som heter "Gia...rakaki" eller nåt sånt. Stenväggar och levande musik. Och massor av kvinnor - för det var ju kvinnodagen! Och då går grekiska kvinnor ut i stora gäng (bilden tagen innan det blev fullt). MEN, kära systrar, VARFÖR i hela fridens namn röker ni så förtvivlat mycket?? Nästan ALLA rökte och till sist flydde vi hostandes därifrån. (Och vadå, lag om rökförbud, den lagen är redan bortglömd för längesen...).

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Rökförbud? Det kan du glömma. Liksom i alla andra länder finns det lagar även här, men bara på pappret. Man kan inte bara begära att regeringen och det politiska systemet ska ändra på sig utan många av det grekiska folket bör också tänka om lite i framtiden.

Marina pa Kreta sa...

Vad mysigt ni har det ihop!
Kreta på våren, nu innan det blir för varmt är helt underbart!
Kram!

✿Ewa sa...

Vilken fantastisk bild du har högst uppe!

Du verkar ha haft en riktigt härlig kvinnodag! Förutom röken då. Glad att rökförbudet funkar här hemma. Det förhöjer verkligen alla resturangbesök numera.

Ha en bra dag!

anneli sa...

Ja rökförbud !!
Grekland på våren är mysigt!

Anonym sa...

Ska till Kreta i slutet av april, men till Agia Marina visserligen.
Svårt att bedöma när vädret är som bäst, men med tanke på hur vintern varit tänkte jag att kanske våren inte kommer riktigt än.
Med åren har det nämligen blivit så att hettan är för tröttsam, så våren är bäst. Besökte Cypern i slutet av maj för några år sen, och det tog flera dagar att någotsånär acklimatisera sig till hettan. Hotellduschen blev flitigt använd, mao efter varje utepass.
Men det ska bli trevligt att återse Kreta, älskar atmosfären i Grekland.
h. Inga-Britt

eva i Aten sa...

Mycket fina bilder, Ingabritt! Där har jag varit många gånger.

Grekland nu sa...

Ingrid - Jag tycker nog att folk har börjat tänka om ganska rejält här när det gäller rökning på offentliga platser, i bussar, tåg osv. MEN det svåra är på barer och restauranger! Där är det tillbaka på ruta ett igen efter de senaste försöken med rökförbud. Men så småningon tror jag nog det ska gå att genomföra...
Martina - Håller med dej, det är NU man ska vara där!
Ewa - Tack, det är en bild på Naousa! Jodå, kvinnodagen - liksom alla andra dagar på Kreta - var mycket bra. Men det var lite trist att se att ALLA dessa unga kvinnor rökte som borstbindare, förstår de inte alls hur skadligt det är?
Anneli - Vår och höst är de bästa perioderna, det är då man kan göra saker utan att svettas och naturen är såå vacker.
Inga-Britt - Vad kul att du ska till Kreta! Jag tror slutet av april är helt perfekt, även om väl kanske inte vattnet är sådär jättevarmt. Hoppas du får en bra resa!
eva - Det förstår jag, det måste ha varit mysigt att bo på Kreta!